Hyppää sisältöön
Media

Ehdotus liikennevakuutuslainsäädännön uudistamisesta lausuntokierrokselle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.1.2011 15.15
Tiedote -

Liikennevakuutuslainsäädännön kokonaisuudistuksen tarkoituksena on selkeyttää ja ajanmukaistaa liikennevakuutuslaki sekä säätää erillislait Liikennevakuutuskeskuksesta ja liikenneturvallisuusmaksusta.

Liikennevakuutuslaissa säädettäisiin pääasiassa vain vakuuttamiseen ja liikennevahingon korvauksiin liittyvistä asioista. Vakuutuksen voimassaolo määriteltäisiin täsmällisesti, samoin vakuutuksenottajan ja vakuutusyhtiön oikeudet ja velvollisuudet.

Tavoitteena on lisäksi selkeyttää lain soveltamisalaa ja vakuuttamisvelvollisuutta sekä yhdenmukaistaa korvauskäytäntöjä.

Liikennevakuutuskeskusta koskevassa erillisessä laissa määriteltäisiin muun muassa Liikennevakuutuskeskuksen tehtävät ja hallintoa koskevat säännökset. Oma lakinsa säädettäisiin myös vakuutusyhtiöiltä kerättävästä liikenneturvallisuusmaksusta, jolla rahoitetaan tieliikenneturvallisuuden edistämistä.

Lausuntoaika alkoi tänään 11. tammikuuta, ja se päättyy 4. maaliskuuta 2011.

Lausuntopyyntö liikennevakuutuslainsäädännön kokonaisuudistuksesta (pdf, 116 kB)
Luonnos: Hallituksen esitys liikennevakuutuslaiksi (pdf, 479 kB) Luonnos: Hallituksen esitys laiksi Liikennevakuutuskeskuksesta (pdf, 169, kB)  Luonnos: Hallituksen esitys laiksi liikenneturvallisuusmaksusta (pdf, 108 kB)

Lisätietoja

Hallitussihteeri Virva Walo, puh. 09 160 73879, [email protected]

 Sivun alkuun