Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

De nordiska länderna betonade vikten av samarbete för att förebygga utslagning

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.6.2012 12.36
Pressmeddelande -

De nordiska social- och hälsoministrarna betonade vid sitt möte den 11-12 juni i Bergen, Norge, vikten av samarbete för att förebygga utslagning bland ungdomar.  

"Ungdomars ohälsa och psykiska problem ger anledning till mycket bekymmer även i Finland. Det är fråga om ett allvarligt samhälleligt problem som kräver flera åtgärder. Det behövs ett övergripande och tväradministrativt handlingssätt mellan olika sektorer", konstaterade social- och hälsovårdsminister Paula Risikko.

Ministrarna beslutade att inkludering av utsatta ungdomar i arbetslivet och inom utbildning utgör ett av huvudtemana för social- och hälsosektorn i Norden under åren 2013-2015. De nordiska länderna ska inleda åtgärder som syftar till att främja tillträde till arbetslivet och utbildning för de unga som riskerar bli utslagna. Ett prioriterat område är ungdomar som lider av psykiska problem.

I Finland är bekämpning av fattigdom, ojämlikhet och utslagning ett av insatsområdena i regeringsprogrammet. Social- och hälsovårdsministeriet samordnar ministeriernas gemensamma åtgärdsprogram för att minska utslagning.

Mer uppgifter

överinspektör Mia Mäkinen, tfn +358 295 163 131På vår webbplats

Förebyggande av utslagning

Det nordiska socialskyddsavtalet förnyas (SHM:s pressmeddelande 12.6.2012)

Nordiskt samarbete


På andra webbplatser

Ministrar vill säkra hållbar välfärd och hälsa (Nordiska ministerrådets pressmeddelande 12.6.2012)

Sivun alkuun