Koronavirustilannetta koskevat aineistot

Uusien koronatapausten on kasvussa kesällä 2021. Väestömme rokotuskattavuuden nousun ansiosta uusien vakavien, sairaalahoitoa vaativien tautitapausten määrä ei ole kesän kuluessa noussut suhteessa tartuntojen määrään yhtä nopeasti kuin aiemmin epidemian aikana. Tartuntojen määrän nopeasta lisääntymisestä johtuen epidemian kokonaiskuva on huolestuttava.

Suomeen ulkomailta saapuvien velvollisuudet muuttuvat 26.7.2021 alkaen:

Etätyösuositusta jatketaan kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla kesän yli.

Koronaviruksen tilannekuva ja siihen liittyvä tiedote julkaistaan torstaisin, jolloin pidetään myös STM:n ja THL:n yhteinen koronainfo. Koronainfo on tauolla heinäkuun, mutta epidemian tilannekuva julkaistaan läpi kesän. 

Koronaepidemian hillinnän toimintasuunnitelmaan on päivitetty suositukset, jotka koskevat leviämisvaiheen sisätilojen yleisötilaisuuksia. Muut suositukset pysyvät ennallaan. Suunnitelma painottaa ulkotiloissa tapahtuvaa toimintaa ja lähikontaktien välttämistä.

Koronavirusrokotukset Suomessa ovat käynnissä. Lisätietoja rokotusten etenemisestä on THL:n verkkosivuilla:

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotteet ja ohjeet on koottu omille sivuilleen, samoin muut teemoittain jaotellut aineistot. Löydät nämä kaikki päävalikosta vasemmalta. Jos tarvitset tietoa toimeentulon turvaamisesta, löydät sitä Toimeentulo-osiosta:
 

Poiminnat muualta: