Silver Economy Forum etsii jatkoa ikääntymisen menestystarinalle
Pitkäikäisyyden yleistyminen on yhteiskuntien menestystarina. Se kertoo siitä, että monet sairaudet on voitettu ja huono-osaisuutta selätetty. Ikäihmiset ovat aiempaa terveempiä, toimintakykyisempiä ja aktiivisempia. Kuitenkin ikääntymisestä puhutaan usein yhteiskunnallisena ja taloudellisena taakkana. Tätä ajattelua haluaa muuttaa High-Level Forum on the Silver Economy, yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden suurimmista tapahtumista.
Silver Economy Forum on ainutlaatuinen poliittisten päättäjien, hallinnon ja yritysmaailman yhteisponnistus. Tapahtuma kokoaa yli 600 poliitikkoa, virkamiestä, asiantuntijaa, tutkijaa ja yritysjohtajaa Finlandia-talolle 9.-10.7. keskustelemaan ikääntymisen vaikutuksista ja sen tuomista mahdollisuuksista. Kyseessä on ensimmäinen globaali ikääntymisen korkean tason politiikka- ja talousfoorumi, jonka erityisenä painopisteenä ovat digitalisaatio ja uuden teknologian hyödyntäminen.
Koska ikääntyneiden ihmisten määrä kasvaa – monissa maissa nopeasti - ikääntyminen tuo haasteita niin julkisen talouden kestävyydelle kuin yrityksillekin. Kaikki tulevaisuuden menestyvät yhteiskunnat ja yritykset ottavat ikääntymisen huomioon. Forumin järjestäjät haluavat, että ikääntyminen huomioidaan kaikessa yhteiskunnallisessa suunnittelussa ja päätöksenteossa sekä yritysten strategioissa.
Tapahtuma liittyy kiinteästi STM:n EU-puheenjohtajuuskauden pääteemaan, hyvinvointitalouteen. Hyvinvointitalous tarkoittaa sitä, että ihmisten hyvinvoinnin parantamiseen sijoitetaan rahaa, esimerkiksi ennaltaehkäisemällä sairauksia. Hyvinvoivat ihmiset sairastavat vähemmän, tekevät töitä ja maksavat veroja. Kun ihminen on terve ja voi hyvin, hän myös tarvitsee vähemmän sosiaali- ja terveyspalveluja. Tämä on kansantalouden kannalta tärkeää, kun väestö ikääntyy niin Suomessa kuin muuallakin.
Forumin järjestävät sosiaali- ja terveysministeriö (STM), valtiovarainministeriö, Suomen Pankki, Finanssiala ja Global Coalition on Aging.
Lisätietoja
tapahtuman pääsihteeri Sarita Friman, p. 0295 163 349, [email protected]