Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Päivähoitoa kehitetään osana varhaiskasvatusta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2007 7.30
Tiedote -

”Varhaiskasvatuksen näkyvyyttä on lisättävä ja päivähoitoa kehitettävä osana varhaiskasvatusta”, sanoi peruspalveluministeri Paula Risikko puhuessaan Valtakunnallisilla Lastentarhanopettajapäivillä Vaasassa lauantaina 29. syyskuuta.

Risikon mukaan päivähoitolainsäädännön uudistamista on tarkoitus edelleen jatkaa.

”Tavoitteena on luoda perheille aitoja mahdollisuuksia valita lapsilleen paras hoitomuoto. Varhaiskasvatuspalveluja kehitetään monimuotoisemmiksi muun muassa lisäämällä osa-aikaisen hoidon mahdollisuutta sekä avoimia päiväkoteja ja kerhotoimintaa. Myös perhepäivähoidon edellytyksiä parannetaan.”

Lainsäädännön uudistamistyössä sosiaali- ja terveysministeriössä hyödynnetään muun muassa varhaiskasvatuksen neuvottelukunnan tekemiä hyviä muutosehdotuksia. Uudistusta tehdään myös tiiviissä yhteistyössä opetusministeriön kanssa.

”Tavoitteena on varhaiskasvatuksen näkyvyyden lisääminen ja päivähoidon kehittäminen osana varhaiskasvatusta. Toimintakäytäntöjä ja lainsäädäntöä kehittämällä varmistetaan lapsen tarpeet mahdollisimman hyvin huomioon ottava saumaton polku päivähoidon ja esiopetuksen varhaiskasvatuksesta kouluun niin, että siirtymät sujuisivat nykyistä joustavammin lapsen omaa kehitystasoa tukien”, Risikko sanoi.

Lisätietoja: erityisavustaja Anna Manner-Raappana, puh. 040575 6618

Paula Risikko
Sivun alkuun