Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mattila: Yhdessä on äitien voimavara

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 14.5.2017 12.00
Tiedote 75/2017

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan mukaan Suomessa tarvitaan enemmän yhteistä tekemistä.

”Äitienpäivää juhlitaan Suomessa nyt 99. kerran. Kuluva vuosi on myös 100-vuotiaan Suomen juhlavuosi, jonka teemana on yhdessä. Se on mielestäni oikein osuva sana kuvaamaan meitä suomalaisia ja Suomea. Yhteiskuntaa ei olisi, jos emme ylläpitäisi ja kehittäisi sitä jatkuvasti yhdessä erilaisuutta kunnioittaen”, sanoi ministeri Mattila äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla 14.5.2017.

”Olen havainnut, että pitkään vallalla olevan yksilöllisyyden tilalle on noussut taas paljon merkkejä yhteisöllisyyden noususta. Toivon, että etenkin äidit voisivat hyötyä tästä vielä enemmän. Yhdessä on äitien voimavara. Se on kokemusten jakoa, arjen ja juhlan jakamista, ystävyyttä, ymmärtämistä. Aina ei tarvitse jaksaa yksin. Yhdessä on myös läsnäoloa.”

Ministeri Mattila korosti puheessaan yhteiskunnan peruspilareita ja alueellista tasa-arvoa.

”Pohjoismainen hyvinvointivaltio nojaa koulutukseen ja kattavaan sosiaaliturvaan. Talouden haasteiden edessä tulee vastaan paljon vaikeita kysymyksiä, joita on ratkaistava ja tehtävä yhdessä, mutta peruspilareita ei saa lähteä huojuttamaan.”

”Toivon, että nyt tekemämme työ sosiaali- ja terveydenhuollon uudistamiseksi varmistaisi jatkossakin tässä yhteiskunnassa kaikille pääsyn terveydenhoitoon ja tukea ja apua silloin, kun sitä tarvitaan. Pidän myös suuressa arvossa suomalaista koulutusjärjestelmää. Olen saanut kaikista näistä itse nauttia ja toivon siirtäväni niitä seuraaville sukupolville.”

”Tänäänkin täällä on äitejä ympäri Suomen ja toivon niin olevan myös jatkossa. Tämä edellyttää, että ihmisillä ja perheillä on mahdollisuus asua jatkossakin kotiseuduillaan.”

Lisätietoja:

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan erityisavustaja Tiina Ullvén-Putkonen, p. 050 564 2917

sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan puhe äitienpäiväjuhlassa

Sivun alkuun