Hyppää sisältöön
Media

Lapsistrategian valmistumista juhlitaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa 17.3.

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.3.2021 14.36
Uutinen

Suomeen on valmistunut ensimmäinen kansallinen lapsistrategia, ja sitä juhlistetaan yhdessä lasten ja nuorten kanssa keskiviikkona 17.3.2021. 

Lapsistrategian tavoitteena on kaikkien lasten Suomi, joka on aidosti lapsi- ja perhemyönteinen ja kunnioittaa lapsen oikeuksia. Strategia perustuu kolmeen pääajatukseen, joilla kunnioitetaan kaikkien lasten oikeuksia, otetaan lapset vahvasti huomioon yhteiskunnassa ja tuetaan lasten hyvinvointia.

Lapsistrategia kuuluu jokaiselle – osallistu yhteiseen juhlaan 

Lapsistrategian juhla järjestetään videotervehdyksin ja koronaturvallisesti. Se on kaikkien seurattavissa valtioneuvoston YouTube-kanavalla 17.3. klo 9-10.

Mukana juhlassa ovat videotervehdyksin perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru ja tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. Juhlassa esiintyvät Tanhupallo, Ansa Kynttilä sekä Stig. Juhlan juontaa Marja Hintikka.

Myös lasten ja nuorten omia ajatuksia kuullaan juhlassa. Lapsistrategian yhtenä tavoitteena on lisätä lasten ja nuorten osallisuutta kaikilla yhteiskunnan tasoilla.

Tilaisuuden tallenne julkaistaan myöhemmin lapsistrategian verkkosivuilla www.lapsistrategia.fi. Siellä tallenne on katsottavissa 16.5.2021 asti.

Lapsistrategialla tuetaan kaikkien lasten osallisuutta ja oikeutta tulevaisuuteen

Lapsistrategia valmistui parlamentaarisen komitean työn tuloksena. Hallitus tekee lapsistrategian pohjalta oman toimeenpanosuunnitelmansa. Toimeenpanoon osallistetaan laajasti lapsia ja aikuisia.

Strategian taustalla ovat YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen neljä yleisperiaatetta: syrjimättömyys, lapsen edun ensisijaisuus, lapsen oikeus elämään, henkiinjäämiseen ja kehittymiseen ja lapsen osallisuus.

”On todella hienoa, että tässä poikkeusajan keskellä saimme yhdessä tämän tärkeän työn tehtyä. Juhlalle on todella aihetta meillä kaikilla. Suomeen on viimein saatu kansallinen lapsistrategia, jonka avulla Suomesta tehdään kaikkien lasten oikeuksia kunnioittava maa, jonne on hyvä syntyä ja siellä on hyvä kasvaa”, toteaa parlamentaarisen komitean pääsihteeri Johanna Laisaari.

Lisätietoja

pääsihteeri Johanna Laisaari, 029 516 1177, [email protected]
erityisasiantuntija Sanna Koulu, 029 516 3671, [email protected] 
projektisihteeri Laura Saarinen, 029 516 3352, [email protected] 

Sivun alkuun