Hoppa till innehåll
Statsrådet och ministerierna Media

Den nya förordningen om begränsningar av förplägnadsrörelser träder i kraft den 13 mars

Social- och hälsovårdsministeriet
11.3.2021 12.37
Pressmeddelande

Statsrådet har ändrat förordningen genom vilken förplägnadsrörelsers verksamhet begränsas på grund av coronavirusepidemin. Enligt ändringen införs i hela landet de begränsningar som tidigare har gällt de landskap som befinner sig i samhällsspridningsfasen. För regioner som befinner sig på basnivån och i accelerationsfasen gäller de ytterligare begränsningarna under den s.k. restaurangstängningen.

Ändringen av förordningen träder i kraft den 13 mars kl. 00. Förordningen ska nu gälla de regioner där restaurangerna får hålla öppet, dvs. regioner som inte omfattas av den s.k. restaurangstängningen. Dessa landskap är Kajanaland, Norra Karelen, Mellersta Österbotten och Norra Savolax.

Begränsningarna av förplägnadsrörelser i Kajanaland, Norra Karelen, Mellersta Österbotten och Norra Savolax från och med lördagen den 13 mars 2021

En restaurang vars huvudsakliga verksamhetsområde är servering av alkohol får använda hälften av kundplatserna. I andra restauranger får 75 procent av kundplatserna användas. 

Restaurangerna får servera alkohol till kl. 22.00 och hålla öppet kl. 05.00-23.00. 

Ytterligare information:

Ismo Tuominen, regeringsråd, [email protected] 

Tillbaka till toppen