Hyppää sisältöön
Media

Vuoden 2021 yliopistotasoisen sosiaalityön tutkimuksen hankehaku on nyt auki

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 17.3.2021 16.34
Uutinen

Yliopistotasoiseen sosiaalityön tutkimukseen voi hakea valtion rahoitusta 17.5.2021 mennessä. Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää rahoitusta tutkimushankkeille hakemusten perusteella. Jaettavana on 4 miljoonaa euroa. 

Rahoitusta voi hakea yliopistojen, ammattikorkeakoulujen, tutkimuslaitosten, sosiaalialan osaamiskeskusten, kuntien, kuntayhtymien ja järjestöjen hankkeisiin. 

Tarkoituksena on rahoittaa erityisesti sellaista sosiaalityön tutkimusta, joka vahvistaa sosiaalityön tutkimusperustaista työkulttuuria. Tutkimusten painoalueista säädetään tarkemmin STM:n asetuksella. Vuonna 2021 painotetaan tutkimusta, joka koskee mm. sosiaalityön työmenetelmiä ja vaikuttavuutta, etuuksia ja palveluja, erityistä tukea tarvitsevien palvelutarpeita ja innovaatioita. 

Tutkimusrahoitushaku perustuu 1.9.2020 voimaan tulleeseen sosiaalihuoltolain muutokseen. Sen pohjalta STM voi vuosittain avata tutkimusrahoitushaun ja myöntää valtion rahoitusta yliopistotasoisille sosiaalityön tutkimushankkeille. Valtio rahoitti yliopistotasoista sosiaalityön tutkimusta ensimmäistä kertaa viime vuonna. 

Lisätietoja

sosiaalineuvos Juha Luomala, p. 0295 163 492
neuvotteleva virkamies Salme Kallinen, p. 0295 163 290
[email protected]

Sivun alkuun