Hyppää sisältöön
Media

Uusi verkkosivusto kertoo potilaan valinnanvapaudesta selkeästi ja ymmärrettävästi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.9.2015 16.13
Uutinen 53/2015

Kelan 30. syyskuuta avaama verkkopalvelu www.hoitopaikanvalinta.fi tarjoaa ajankohtaista tietoa terveyspalvelujen käyttämisestä, potilaan oikeuksista ja korvauksista. Sivusto palvelee niin kansalaisia, terveydenhuollon työntekijöitä kuin viranomaisiakin.

"Hoitopaikanvalinta.fi on ensimmäinen valtakunnallinen verkkopalvelu, jossa on kattavasti tietoa sekä kansallisesta terveydenhuollon valinnanvapaudesta että rajat ylittävästä terveydenhuollosta", kertoo Kelan rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen.

Verkkopalvelusta saa tietoa terveydenhuollon kansallisesta valinnanvapaudesta ja siihen sisältyvistä potilaan mahdollisuuksista valita terveysasema tai sairaala julkisessa terveydenhuollossa. Sivustolla kerrotaan myös asiakasmaksuista, hoitokustannuksista ja korvauksista.

Myös terveyspalvelujen käyttäminen ulkomailla on kuvattu sivustolla kattavasti. Sivustolla on muun muassa tietoa yli 50 maan terveyspalveluista.

Sivusto palvelee myös terveydenhuollon ammattilaisia

Terveydenhuollon työntekijöille on verkkopalvelussa oma osionsa, johon on koottu tietoa muun muassa ulkomailta tulevien potilaiden hoidosta, hoitokustannusten laskutuksesta ja valtion korvauksesta sekä potilaan lähettämisestä hoitoon ulkomaille.

Verkkopalvelu julkaistaan ruotsiksi ja englanniksi loppuvuodesta

Verkkopalvelu julkaistaan vuoden 2015 loppuun mennessä ruotsiksi (www.vardenhetsval.fi) ja englanniksi (www.choosehealthcare.fi).

Palvelun toteuttaa rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspiste yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kansaneläkelaitoksen sekä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa.

Lisätiedot

Rajat ylittävän terveydenhuollon yhteyspisteen päällikkö Noora Heinonen, puh. 040 481 4481, [email protected]

www.hoitopaikanvalinta.fi

Sivun alkuun