Hyppää sisältöön
Media

Maailman terveysjärjestö WHO:n terveyden edistämisen maailmankonferenssi 13.-15.12

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.12.2021 8.27
Uutinen

Maailman terveysjärjestö WHO:n kymmenes terveyden edistämisen maailmankonferenssi järjestetään 13.-15.12. virtuaalisesti. Konferenssin teemana on hyvinvointi ja se keskittyy terveyden ja hyvinvoinnin, talouden ja ympäristön yhteyksiin. Suomi on konferenssin tukija.

Suomen valtuuskuntaa konferenssissa johtaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta. Tervahauta edustaa Suomea paneelissa, joka käsittelee hyvinvointitaloutta ja kestävää kehitystä.

Terveyden edistäminen on Suomen terveyspolitiikan kulmakiviä ja pitkäaikainen globaalin terveyspolitiikan painopiste. Suomi pitää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen yhteen tuomista tärkeänä ja katsoo, että hyvinvointitalous rakentaa vuosikymmeniä jatkuneen työn pohjalle terveyden edistämiseksi kaikissa politiikoissa. WHO:lla on keskeinen asema tämän näkökulman esiin tuomisessa. 

Konferenssissa annetaan julkilausuma poliittisen tuen vahvistamiseksi hyvinvoinnin ja terveyden edistämiselle. Edellisen kerran maailmankonferenssi järjestettiin vuonna 2016.

Rekisteröidy konferenssiin tästä:
10th Global Conference on Health Promotion
 

Sivun alkuun