Hyppää sisältöön
Media

Eurooppalaisen terveystietoalueen perustaminen ja EU:n globaali terveysstrategia ministerikokouksen aiheina 14.6.

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 14.6.2022 8.53
Tiedote

Työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asiain (TSTK) neuvosto kokoontuu 14.6.2022 Luxemburgissa terveysministereiden kokoonpanolla. Suomea edustaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén.

Eurooppalaisen terveystietoalueen tavoitteena on mahdollistaa kansalaisille pääsy terveystietoihinsa ja niiden jakaminen sekä hoidon jatkuvuus Euroopan unionin alueella. Tarkoituksena on myös antaa tutkijoille, innovoijille ja päättäjille mahdollisuus saada ja käyttää terveystietoja Euroopan laajuisesti yhtenäisellä ja tietoturvallisella tavalla, tarkoin määritellyissä olosuhteissa. 

EU:n terveysministerit keskustelevat eurooppalaista terveystietoaluetta (EHDS) koskevasta asetusluonnoksesta 14.6. 

”Eurooppalainen terveystietoalue on unionille tärkeä askel eteenpäin sekä terveyspolitiikan että datapolitiikan alalla. Suomi on etenkin terveystiedon toisiokäytön osalta edelläkävijämaa. Suomen kokemukset kannattaakin huomioida ja hyödyntää asetusehdotuksen käsittelyssä”, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén.

Suomi haluaa vahvistaa EU:n roolia globaaleissa terveyskysymyksissä

Terveysministerit keskustelevat myös EU:n globaalin terveysstrategian uudistamisesta. Suomi tukee EU:n roolin vahvistamista globaalissa terveydessä.
”Jo Suomen EU-puheenjohtajakaudella 2019 yksi kärkitavoitteistamme oli EU:n roolin vahvistaminen globaaleissa terveyskysymyksissä ja työskentelemme edelleen aktiivisesti sen puolesta”, toteaa ministeri Aki Lindén.   

Lisäksi terveysministerit keskustelevat Covid-19-rokotteiden hankintaa koskevasta eurooppalaisesta strategiasta.


Lisätietoa:

Ministeri Lindénin erityisavustaja Sampo Varjonen, [email protected]
Erityisasiantuntija Reetta Honkanen, [email protected]

Sivun alkuun