Vakuutusmeklaritutkinto

Vakuutusmeklariksi rekisteröityminen edellyttää vakuutusmeklaritutkinnon suorittamista. Vakuutusedustajarekisteriä ylläpitää Finanssivalvonta.

Tutkinnon suorittaneen on tunnettava tarpeellinen lainsäädäntö ja hyvä vakuutusmeklaritapa sekä hallittava toimeksiannon edellyttämät käytännön toimet.

Vakuutusmeklaritutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Tutkintoon sisältyvät yleinen osa, vahinkovakuutusosa sekä henkivakuutusosa.

Yleisen osan ja vahinkovakuutusosan suorittanut voi rekisteröityä vahinkovakuutusmeklariksi. Yleisen osan ja henkivakuutusosan suorittanut voi rekisteröityä henkivakuutusmeklariksi.

Vahinkovakuutusmeklari voi saada henkivakuutusmeklarin pätevyyden suorittamalla henkivakuutusosan ja vastaavasti vahinkovakuutusmeklari henkivakuutusosan. Yleistä osaa ei tarvitse suorittaa uudelleen. Aikarajaa jälkimmäisen pätevyyden suorittamiselle ei ole.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon voi suorittaa osissa siten, että yleinen osa ja vahinko-/henkivakuutusosa suoritetaan eri tenttitilaisuuksissa. Tutkinnon viimeinen osa on suoritettava viimeistään viiden vuoden kuluessa ensimmäisen osan suorittamisesta. Määräaikaa sovelletaan myös niihin henkilöihin, joilla on ennen 1.1.2021 pidetyssä koetilaisuudessa yksi hyväksytty suoritus.

Vakuutusedustuslautakunta vahvistaa vähintään kaksi kuukautta ennen tutkinnon järjestämistä luettelon lainsäädännöstä, kirjallisuudesta ja muusta aineistosta, johon tutkinnon kysymykset perustuvat. Kuulutus tutkinnon ajankohdasta  julkaistaan Helsingin Sanomissa vähintään 30 päivää ennen tutkinnon järjestämistä.

Tutkintoon ilmoittautuminen ja tutkintoon liittyvä muu informaatio

Seuraavat vakuutusmeklaritutkinnot järjestetään 17.-18.11.2021 Helsingissä. 

Tarkemmat tiedot tenttitiloista päivitetään tälle sivulle lähempänä tutkintoja. Tilat ilmoitetaan tenttiin ilmoittautuneille myös sähköpostitse.

  • Yleinen osa ke 17.11.2021 klo 8.30-11.30, Vahinkovakuutusosa ke 17.11.2021 klo 12.30-15.30
  • Henkivakuutusosa to 18.11.2021 klo 8.30-11.30.

Ilmoittautuminen seuraaviin tutkintoihin tulee tehdä viimeistään perjantaina 22.10.2021.

Ne henkilöt, jotka eivät hyväksy sähköistä asiointia, tulee ilmoittaa asiasta kirjallisesti. Muussa tapauksessa vakuutusedustuslautakunta lähettää tenttiin liittyvän informaation sähköisesti vakuutusmeklarikokeeseen ilmoittautuneen henkilön sähköpostiin.

Ohje kasvomaskin käytöstä tenttijöille

Valtioneuvoston kanslia on 14.10.2020 antanut ministeriöille valtioneuvostossa ja sen toimitiloissa noudatettaviksi toimintaohjeet koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja tartuntatautilanteen hallitsemiseksi. Valtioneuvoston toimitiloissa käytetään kasvomaskia suljetuissa huonetiloissa yli 15 minuuttia kestävissä kohtaamisissa, joissa on samanaikaisesti kaksi tai useampi henkilö.

Toimintaohjeet koskevat myös vakuutusmeklaritutkinnon tenttien osallistujia. Tenttitilaisuudessa käytetään kasvomaskia tai visiiriä. Jos sinulla on erityinen syy, jonka vuoksi et voi käyttää kasvomaskia tai visiiriä, ilmoita asiasta etukäteen sähköpostitse osoitteeseen [email protected] Tenttitila on mitoitettu huonekohtaista enimmäishenkilömäärää noudattaen ja niin, että tenttitilassa voidaan noudattaa 1-2 metrin etäisyyksiä. Tenttiin ei voi osallistua oireisena tai jos olet karanteenissa tai eristyksessä. ​​​​​​​

Tentamen på svenska

Den som vill skriva provet på svenska ska anmäla sig en månad innan provtillfället. 

Lisätietoja

Krista Ruuskanen, p. 02951 63368, [email protected]

[email protected]