Vakuutusmeklaritutkinto

Maaliskuun 25. ja 26. päivien vakuutusmeklarikokeet siirretään. Uudesta tenttiajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Jo ilmoittautuneiden ei tarvitse tehdä uutta ilmoittautumista.

Jos pitoajankohdan muuttumisen vuoksi ei halua osallistua tenttiin, tulee siitä ilmoittaa vakuutusedustuslautakunnalle, mieluiten sähköpostitse [email protected]

Vakuutusmeklariksi rekisteröityminen edellyttää vakuutusmeklaritutkinnon suorittamista. Vakuutusedustajarekisteriä ylläpitää Finanssivalvonta.

Tutkinnon suorittaneen on tunnettava tarpeellinen lainsäädäntö ja hyvä vakuutusmeklaritapa sekä hallittava toimeksiannon edellyttämät käytännön toimet.

Vakuutusmeklaritutkinto järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Tutkintoon sisältyvät yleinen osa, vahinkovakuutusosa sekä henkivakuutusosa.

Yleisen osan ja vahinkovakuutusosan suorittanut voi rekisteröityä vahinkovakuutusmeklariksi. Yleisen osan ja henkivakuutusosan suorittanut voi rekisteröityä henkivakuutusmeklariksi.

Vahinkovakuutusmeklari voi saada henkivakuutusmeklarin pätevyyden suorittamalla henkivakuutusosan ja vastaavasti vahinkovakuutusmeklari henkivakuutusosan. Yleistä osaa ei tarvitse suorittaa uudelleen. Aikarajaa jälkimmäisen pätevyyden suorittamiselle ei ole.

Tutkinnon suorittaminen

Tutkinnon voi suorittaa osissa siten, että yleinen osa ja vahinko-/henkivakuutusosa suoritetaan eri tenttitilaisuuksissa. Tutkinnon viimeinen osa on suoritettava viimeistään neljännessä tenttitilaisuudessa ensimmäisen osan suorittamisesta.

Vakuutusedustuslautakunta vahvistaa vähintään kaksi kuukautta ennen tutkinnon järjestämistä luettelon lainsäädännöstä, kirjallisuudesta ja muusta aineistosta, johon tutkinnon kysymykset perustuvat. Ilmoitukset julkaistaan virallisessa lehdessä, Helsingin Sanomissa, Aamulehdessä ja Hufvudstadsbladetissa vähintään 30 päivää ennen tutkinnon järjestämistä.

Tutkintoon ilmoittautuminen ja tutkintoon liittyvä muu informaatio

Vakuutusedustuslautakunta on päättänyt, että maaliskuun 25. ja 26. päivien vakuutusmeklarikokeet siirretään. Uudesta tenttiajankohdasta ilmoitetaan myöhemmin. Jo ilmoittautuneiden ei tarvitse tehdä uutta ilmoittautumista.

Jos pitoajankohdan muuttumisen vuoksi ei halua osallistua tenttiin, tulee siitä ilmoittaa vakuutusedustuslautakunnalle, mieluiten sähköpostitse [email protected]

Peruuntuneiden vakuutusmeklaritenttien tutkintomaksujen osalta valittavana on kolme vaihtoehtoa.
1. Jos haluat käyttää jo maksamasi tutkintomaksun seuraavassa tentissä, sinun ei tarvitse tehdä mitään.
2. Jos et ole maksanut laskua ja et aio maksaa sitä, voit pyytää hyvityslaskun ilmoittamalla siitä [email protected]
3. Jos lasku on maksettu ja haluat maksusta palautuksen, hae palautusta ja toimita tilinumerosi: [email protected]

Tentamen på svenska

Den som vill skriva provet på svenska ska meddela om saken vid anmälningen till tentamen.

Lisätietoja

Tom Strandström, p. 0295163430, [email protected]

[email protected]