Infotilaisuus sidosryhmille: Palveluvalikoiman periaatteista säätäminen

Tiistai 29.10.2024 klo 14.00 –  15.30

sosiaali- ja terveysministeriö

STM:n järjestämässä tilaisuudessa esitellään valmistelun etenemistä, pohjustetaan palveluvalikoiman periaatteita koskevaa keskustelua ja kerrotaan sidosryhmille avattavasta osallistumisväylästä sekä siihen liittyvästä aineistosta.

Sosiaali- ja terveydenhuollon vaikuttavien palvelujen ja menetelmien kansallisen valinnan periaatteista säätämisen lainvalmistelun osana pyritään laajaan sidosryhmien osallistumiseen.

Valmisteluun kuuluvan sidosryhmäyhteistyön käynnistämiseksi järjestetään infotilaisuus 29.10.2024 klo 14.00–15.30 Teams-etäyhteydellä. Tilaisuudesta laaditaan sidosryhmien käyttöön tallenne.

Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveydenhuollon toimijat kävisivät keskustelua palveluvalikoiman periaatteista ja työstäisivät periaatteita koskevaa aineistoa aktiivisesti eri foorumeilla talven aikana. Osallistumisväylän kautta tuomme yhteen keskustelujen tuotoksia valmistelun tueksi.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille, kuten asiakas- ja potilasjärjestöille, osallisuutta edustaville tahoille, hyvinvointialueille, tutkimushankkeille, terveydenhuoltoalan työmarkkinajärjestöille ja ammattilaisyhdistyksille. Tilaisuuteen voi osallistua etänä Teamsin välityksellä. 


Ohjelma:
Palveluvalikoiman periaatteista säätämisen valmistelu, hallitusneuvos Kirsi Ruuhonen
Sidosryhmien osallistumisväylän esittely, lakimies Kaisa-Maria Kimmel

 

Lisätietoja 
Lainsäädäntöjohtaja (Kansallinen palvelureformi) Kirsi Ruuhonen, p. 0295 163 239
Lakimies (Kansallinen palvelureformi) Kaisa-Maria Kimmel, p. 0295 163 551
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa [email protected]
 

Kohderyhmät: julkinen hallinto, valtionhallinto, yritykset, järjestöt ja yhteisöt, hyvinvointialueet