Sote-uudistuksen valmistelu etenee suunnitellusti

Sosiaali- ja terveysministeriö 22.5.2014 11.05
Tiedote -

"Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistuksen valmistelu etenee suunnitellusti", sanoo peruspalveluministeri Susanna Huovinen, joka on uudistusta valmistelevan parlamentaarisen ohjausryhmän puheenjohtaja.

Ministeri Huovisen mukaan sote-uudistuksen valmistelulla on tiukka aikataulu ja se on ollut kaikkien tiedossa alusta lähtien. "Ohjausryhmä on sitoutunut aikatauluun ja yhdessä on myös tehty ryhmämme työsuunnitelma, jonka mukaan on edetty. Tarkoitus on, että esitys sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislaiksi valmistuu lähiviikkoina ja lähetetään lausunnolle kesäkuussa", ministeri vahvistaa.

Kaikkien puolueiden edustajista koostuva parlamentaarinen ohjausryhmä kokoontui torstaina 22. toukokuuta.

"Käsittelyssä oli isoja kysymyksiä. Viiteen sote-alueeseen pohjautuva malli on merkittävä muutos nykyiseen järjestelmään ja vaatii siksi myös perusteelliset tiedot jatkolinjausten pohjaksi. Ohjausryhmässä on luonnollisesti erilaisia näkemyksiä kuten politiikassa yleensäkin. Nyt tehtävämme on löytää yhteinen ratkaisu puolueiden puheenjohtajien sopimuksen pohjalta", sanoo ministeri Huovinen.

Maaliskuussa puolueiden puheenjohtajat linjasivat, että uudistuksen lähtökohta on täydellinen sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatio vahvan alueellisen järjestäjän toimesta. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu olisi jatkossa viidellä alueella. Kunnat ovat jatkossakin mukana palvelujen tuottamisessa. Lähipalvelut, kuten terveyskeskukset, vanhusten kotipalvelut ja sosiaalihuollon palvelut säilyvät jatkossakin lähellä ihmistä.

Lisätietoja

peruspalveluministeri Susanna Huovinen, p. 0295 163108
[email protected] Muualla palvelussamme

Lisätietoa sote-uudistuksesta

Susanna Huovinen