Hyppää sisältöön
Media

Yliopistoapteekit maksavat apteekkimaksun jatkossa valtiolle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.10.2010 10.39
Tiedote -

Apteekkimaksusta annettua lakia esitetään muutettavaksi niin, että myös Helsingin ja Itä-Suomen yliopistojen apteekit maksaisivat apteekkimaksun jatkossa valtiolle. Nykyään ne maksavat apteekkimaksun yliopistoille. Samalla yliopistolakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että Helsingin yliopistolle ja Itä-Suomen yliopistolle korvataan rahamäärä, joka vastaa niiden apteekkiliikkeistä suoritettua apteekkimaksua.

Apteekkien on suoritettava valtiolle vuosittainen apteekkimaksu, jonka suuruus määräytyy apteekin liikevaihdon perusteella. Pienimmät apteekit eivät maksa lainkaan apteekkimaksua, ja suurimmilla apteekeilla maksu on lähes 11 prosenttia liikevaihdosta.

Lisäksi apteekkimaksun perusteita esitetään muutettavaksi ottamalla huomioon apteekkien liikevaihdon muutos. Apteekkimaksutaulukon muuttaminen merkitsisi sitä, että vuoden 2010 liikevaihdon perusteella määräytyvä apteekkimaksukertymä olisi noin 130 miljoonaa euroa. Vuonna 2011 apteekkimaksun osuus sen perusteena olevasta liikevaihdosta olisi keskimäärin 6,7 prosenttia. Alle kymmenen euron apteekkimaksua ei perittäisi.

Hallitus päätti torstaina 28. lokakuuta asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Esitys liittyy valtion vuoden 2011 talousarvioesitykseen.

LisätietojaLakimies Kirsi Ruuhonen, p. 09 160 74131

Muualla palvelussamme

Apteekit

Sivun alkuun