Hyppää sisältöön
Media

Yhdenvertaisuutta palveluihin ja palveluasumiseen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.9.2013 13.14
Tiedote -

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä on huolissaan palvelujen käyttäjien ja asukkaiden sekä palveluntuottajien yhdenvertaisuudesta eri puolilla Suomea. Sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaa halutaan tästä syystä yhdenmukaistaa.

On ilmennyt, että maan eri osissa on edellytetty erilaisia kriteerejä esimerkiksi palveluasumiselle riippuen päättävästä aluehallintovirastosta, vaikka mikään lainsäädäntö ei edellytä tiukkojen neliömäärien noudattamista. Tilanne on hankala asiakkaille, kunnille ja palveluntuottajille.

Toimijoita valvovat sekä Valvira että aluehallintovirastot (Avit). Valviran ja Avien roolia valvonnassa selvitetään parhaillaan. Tämä työ valmistuu helmikuun lopussa 2014.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä pitää tärkeänä, että valvonnan rooli täsmentyy ja tulkinnat yhdenmukaistuvat. Tästä syystä ministerityöryhmä kutsuu aluehallintovirastojen johtajat keskustelemaan asiasta mahdollisimman pian.Tapaamisessa on esillä myös muita Aveihin liittyviä kysymyksiä.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä käsitteli sosiaali- ja terveydenhuollon valvontaa ja sen kehittämismahdollisuuksia kokouksessaan torstaina 19.9.2013.

Lisätietoja

sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, puh. 050 511 3107
peruspalveluministeri Susanna Huovinen, puh. 050 511 3125Muualla palvelussamme

Asumispalvelut

Muualla verkossa

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä 

Sivun alkuun