Hyppää sisältöön
Media

VTM Maria Grönroos selvittää tasa-arvon tietopalvelun keskittämistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.2.2005 6.40
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt informaatikko, VTM Maria Grönroosia selvittämään tasa-arvon ja sukupuolitutkimuksen informaatio- ja dokumentaatiotoiminnan tehtävät, organisaation, sijoitus- ja resurssivaihtoehdot. Tasa-arvon kehittämistyössä tarvitaan ajankohtaista tietoa. Selvityshenkilön työ valmistuu kesäkuussa 2005.

Naistutkimuksen koordinaation selvittäminen on Pääministeri Matti Vanhasen hallitusohjelmassa. Hallituksen tasa-arvo-ohjelmaan on kirjattu, että opetusministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö selvittävät eri vaihtoehtoja tasa-arvotiedon informaatio- ja dokumentaatiotoiminnan järjestämiseksi. Selvityshenkilö tekee ehdotukset toimenpiteistä, joiden pohjalta informaatio- ja dokumentaatiotyö tasa-arvokentällä toteutetaan. Tavoitteena on, että tutkijat ja muut asiasta kiinnostuneet saavat tasa-arvoa koskevia tietoja yhdestä paikasta. Tasa-arvoa koskeva tieto on tarkoitus keskittää jonkun jo toiminnassa olevan organisaation yhteyteen. Muissa pohjoismaissa on kansallisia sukupuolitutkimuksen ja sukupuolten välisen tasa-arvon tietopalveluja.

Lisätietoja: Informaatikko Maria Grönroos, puh: + 46 90 139753, s-posti: [email protected] ja sosiaali- ja terveysministeriössä projektipäällikkö Hanna Onwen, puh. (09) 160 74459.

Sivun alkuun