Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Valviran maksuja korotetaan vastaamaan paremmin omakustannusarvoja

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.3.2012 14.01
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on tänään antanut asetuksen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) maksullisista suoritteista. Maksuja tarkistetaan vastaamaan paremmin suoritteiden omakustannusarvoja. Suurin osa maksuista nousee.

Asetuksessa määritellään maksut muun muassa terveydenhuollon ammatinharjoittamispäätöksille, yksityisen sosiaali- tai terveydenhuollon palvelujen tuottajien luville ja alkoholilainsäädännön nojalla annettavilla luville.

Uusina suoritteina maksuasetukseen lisätään sairaanhoitajan lääkkeenmääräämisen erikoispätevyyttä sekä optikon ja suuhygienistin lääkkeenmääräämisoikeuden rekisteröintiä koskeva maksu.

Opiskelijoiden rekisteröinti säilyy maksuttomana. Lisäksi yleislääketieteen erityiskoulutuksen merkitseminen rekisteriin säädetään maksuttomaksi, koska tiedot tulevat Valviralle yliopiston ilmoituksella.

Asetuksessa määritellään erikseen maksut Suomessa, Pohjoismaissa, EU/ETA-maissa sekä näiden maiden ulkopuolella koulutuksensa suorittaneiden laillistamisesta, nimikesuojauksesta ja koulutuksen hyväksymisestä ja merkitsemisestä. Aiemmin Suomessa ja muissa Pohjoismaissa koulutuksensa suorittaneiden laillistamismaksut olivat samansuuruiset.

Asetus on voimassa 1.4.2012 - 31.12.2013.

Lisätietoja

hallitusneuvos Anne Koskela, p. 09 160 74340


Liitteet

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston maksullisista suoritteista.pdf (76.4 kB )

Liite 1, Valviran maksulliset suoritteet.pdf (101.9 kB )

Liite 2, Valviran maksulliset suoritteet.pdf (67.5 kB )

Valviran maksulliset suoritteet, muistio.pdf (103.1 kB )


Sivun alkuun