Hyppää sisältöön
Media

Uusi aluejako tehostaa työsuojeluvalvontaa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.12.2003 13.05
Tiedote 359/2003

Työsuojelupiirien lukumäärä vähenee yhdestätoista kahdeksaan ensi vuoden alusta. Uusi aluejako tehostaa työsuojeluvalvonnan osaamisen hyödyntämistä, mikä ajan mittaan parantaa työsuojelua ja vähentää hallinnollisia kustannuksia. Uudistus ei muuta piirien henkilökunnan asemaa.

Käytännössä ehdotus merkitsee Mikkelin, Pohjois-Karjalan ja Oulun työsuojelupiirien lakkauttamista. Samalla Kymen ja Mikkelin piireistä muodostettaisiin Kaakkois-Suomen työsuojelupiiri, Pohjois-Karjalan ja Kuopioon piireistä Itä-Suomen työsuojelupiiri ja Oulun ja Lapin piireistä Pohjois-Suomen työsuojelupiiri. Mikkelin, Joensuun ja Kemin työsuojelutoimistot jatkavat toimipisteinä.

Pienissä työsuojelupiireissä ongelmana ovat vähäiset henkilöresurssit ja mahdollisuudet monipuoliseen valvontaan ovat niissä heikommat kuin suurissa. Henkilöstöltään pienimpien piirien yhdistäminen mahdollistaa erityisosaamisen saamisen nykyistä paremmin käyttöön.

Uusi piirijako soveltuu myös hyvin yhteen lääninhallinnon ja muun viranomaistoiminnan kanssa. Lisäksi etua on siitä, että työsuojelutoimistot sijaitsevat samoilla paikkakunnilla kuin aluetyöterveyslaitokset.

Lisätietoja:Leo Suomaa, puh. (09) 160 73102

Sivun alkuun