Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Uudet lääkkeiden korvattavuus- ja tukkuhinnan vahvistamismaksut

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.12.2005 10.40
Tiedote -

Valtion maksuperustelain 6§:n mukaan maksullisia julkisoikeudellisia suoritteita ovat muun muassa lääkevalmisteen Kela-korvattavuuden käsittely sekä kohtuullisen tukkuhinnan vahvistaminen. Näitä tehtäviä hoitaa STM:n yhteydessä toimiva lääkkeiden hintalautakunta (Hila).

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa asetuksen lääkkeiden hintalautakunnan maksullisten suoritteiden hinnoista tarvittaessa. Käsittelymaksut peritään myös kielteisen päätöksen saaneilta hakijoilta.

STM:n tällä viikolla antamassa asetuksessa (1241/2005) on määritelty uudet, 1.1.2006 lähtien perittävät kiinteät maksut sekä lääkkeiden peruskorvattavuuden, erityiskorvattavuuden että niiden tukkuhintojen vahvistamisen ja korottamisen osalta. Uusien maksujen määrät käyvät ilmi asetuksesta, joka löytyy myös Hilan verkkosivuilta kohdasta Lääkkeiden hintalautakunnan lainsäädäntö.

Vuoden 2006 alusta lähtien samalla, kun hintalautakunnasta haetaan lääkkeelle kohtuullista tukkuhintaa, ratkaistaan myös lääkkeen perus- tai erityiskorvattavuus.

Lisätietoja:

Erikoissuunnittelija Susanna Grimm-Vikman, STM, p. 09-1607 3869

Sivun alkuun