Hyppää sisältöön
Media

Työympäristön kehittämisestä ansiomitali kolmelle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2012 7.30
Tiedote -

Työympäristötyön erityisansiomitalit myönnettiin tänään kolmelle ansioituneelle työelämän kehittäjälle: Eija Selanderille, Reijo Lehtiselle ja Heikki Laitiselle. Mitalit luovutti sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko.

Saarioinen-konsernin työsuojeluvaltuutettuna ja luottamusmiehenä 21 vuotta toiminut Eija Selander on ollut käynnistämässä ja kehittämässä Ruoka-Saarioisten senioriohjelmaa, joka nyt on käytössä koko konsernissa. Ohjelma mahdollistaa sen, että yli 55-vuotiaiden työtehtäviä kevennetään, ilman että heidän ansiotasonsa laskee. Elintarvikealan työehtosopimuksissa on päätetty, että koko ala lähtee toteuttamaan senioriohjelmaa.

Reijo Lehtinen on ollut yli 20 vuoden aktiivisesti kehittämässä ja uudistamassa rakennusalan turvallisuusmääräyksiä. Rakennusteollisuus ry:n asiamiehenä työskentelevä Lehtinen on myös suosittu kouluttaja, jota sekä rakennusalan yritykset että työntekijät arvostavat.

Tekniikan tohtori Heikki Laitinen on kehittänyt työturvallisuuden arviointimenetelmiä, joita rakennusala, teollisuus, kunnissa ja työsuojeluvalvonta käyttävät. Laitinen on alan tutkija ja kansainvälinen vaikuttaja, jonka asiantuntemusta myös WHO ja ILO ovat hyödyntäneet.

Sosiaali- ja terveysministeri myöntää erityisansiomitalit Tapaturmavakuutuslaitosten liiton yhteydessä toimivan työympäristömitalitoimikunnan esityksestä vuosittain. Mitalit myönnetään erityisen ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta valtakunnallisesta työstä työympäristön kehittämiseksi.

Lisätietoja

Kehityspäällikkö Markus Pyykkönen, STM, p. 0295 163 460, [email protected]
Erityistutkija Hannu Tarvainen, Tapaturmavakuutuslaitosten liitto, p. 040 450 4234, [email protected]Paula Risikko
Sivun alkuun