Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työttömyysvakuutusmaksujen tilittämisestä ilmoitettava

Sosiaali- ja terveysministeriö
16.3.2006 12.41
Tiedote -

Työttömyysvakuutusmaksujen perinnän valvonnan tehostamiseksi sekä työnantajan omavastuumaksun määräämistä varten ehdotetaan perustettavaksi uusi työttömyysvakuutusrekisteri. Rekisteri perustettaisiin työttömyysvakuutusrahaston yhteyteen. Rekisteriä käytettäisiin muun muassa työttömyysvakuutusmaksujen perinnän valvontaan, ohjaukseen ja kehittämiseen, väärinkäytösten torjumiseen ja selvittämiseen sekä tilastointiin. Valvonnan parantaminen torjuu osaltaan harmaata taloutta.

Työnantajan tulisi ilman eri pyyntöä antaa vakuutuslaitokselle ja Valtiokonttorille tiedot maksamistaan palkoista sekä muut tiedot, jotka ovat välttämättömiä työttömyysvakuutusmaksun määräämiseksi ja perimiseksi. Työttömyysvakuutusrahastoon, vakuutuslaitoksiin ja Tapaturmavakuutuslaitosten liittoon sovellettaisiin julkisuuslakia silloin, kun ne käyttävät toimessaan julkista valtaa, sekä salassapitosäännöksiä myös muulloin. Esityksen tavoitteena on toteuttaa perustuslain, julkisuuslain ja henkilötietolain edellyttämät muutokset työttömyysetuuksien rahoitusta koskevaan lainsäädäntöön.

Hallitus päätti istunnossaan torstaina 16. maaliskuuta esittää, että Tasavallan Presidentti antaisi asiaa koskevan lakiesityksen eduskunnalle. Laki tulisi voimaan 1.6.2006.

Lisätietoja: Hallitussihteeri Kirsi Päivänsalo p. 09-1607 3868, s-posti [email protected]

Sivun alkuun