Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä selvittämään katastrofirahaston tarvetta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.12.2005 9.50
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän selvittämään, tarvitaanko Suomessa katastrofirahastoa. Työryhmän tehtävänä on selvittää toimeentulotuen käytön mahdollisuudet ja ongelmat katastrofista aiheutuvien toimeentulovaikeuksien helpottamiseksi. Selvityksen tavoitteena on turvata katastrofiin joutuneen ihmisen välttämätön toimeentulo tilanteessa, jossa hänelle aiheutuu sellaisia taloudellisia menetyksiä, joita lakisääteiset tai muut vakuutukset eivät kata.

Työryhmän puheenjohtajana on valtiosihteeri Terttu Savolainen sosiaali- ja terveysministeriöstä ja varapuheenjohtajana valtiosihteeri Kari Salmi sisäasiainministeriöstä. Työryhmän tulee saada työnsä valmiiksi vuoden 2006 syyskuun loppuun mennessä.

Taustaa

Sekä Myyrmannin ostoskeskuksessa 2002 tapahtuneen räjähdyksen että Thaimassa 2004 tapahtuneen hyökyaaltokatastrofin seurauksena monet onnettomuuksien uhrit vammautuivat joko pitkäaikaisesti tai pysyvästi. Lakisääteiset tai muut vakuutukset eivät kata tällaisten onnettomuuksien uhrien taloudellisia menetyksiä. Katastrofirahastolla voitaisiin turvata useiden ihmisten toimeentulo-ongelmat äkillisissä kriisitilanteissa.

Lisätietoja: valtiosihteeri Terttu Savolainen, puh. (09) 160 73165 ja neuvotteleva virkamies Aune Turpeinen puh. (09) 160 74489

Sivun alkuun