Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työeläkejärjestelmää koskevan lakipaketin valmistelu etenee

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.4.2006 10.36
Tiedote 134/2006

Selvityshenkilö, pankinjohtaja Matti Louekoski on jättänyt sosiaali- ja terveysministeriölle lakiesityksen muotoon kirjoitetut työeläkevakuutusyhtiöiden hallintoa ja valvontaa koskevat esityksensä. Esitykset noudattavat Louekosken helmikuussa esittelemiä linjauksia. Ministeriö järjestää esityksistä kuulemismenettelyn huhtikuussa.

Samassa yhteydessä Louekoski on jättänyt esityksen siitä, miten työeläkevakuutusyhtiöiden sijoitustoimintaa koskevat muutokset tehdään työntekijän eläkelakiin (TyEL) ja muihin asiaan liittyviin säännöksiin. Muutosesitykset perustuvat työmarkkinakeskusjärjestöjen eläkeneuvotteluryhmän (ns. Puron ryhmä) tammikuussa julkaisemaan sijoitusselvitykseen.

Edellä mainittuun kokonaisuuteen liittyvä, ministeriössä laadittavana ollut eläkelaitosten kate- ja vakavaraisuussääntelyä koskeva lakiesitys on lähes valmis.

Hallitus käsittelee kokonaisuutta iltakoulussaan huhtikuun aikana kuulemismenettelyn jälkeen. Lakiesitykset annettaneen eduskunnalle kesäkuussa. Uudistusten on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2007.

Lisätietoja:

Osastopäällikkö, ylijohtaja Tarmo Pukkila, STM, p. 09-1607 3864

Sivun alkuun