Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakuntaa supistetaan

Sosiaali- ja terveysministeriö
27.10.2011 10.48
Tiedote -

Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnan jaostojen ja sivutoimisten jäsenten määrää ehdotetaan vähennettäväksi. Syynä on lautakuntaan tulleiden valitusten määrän väheneminen viime vuosina. Erityisesti kunta-alan eläkkeitä koskevia valituksia on entistä vähemmän. Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnalta voi hakea muutosta työeläkelaitoksen tekemään päätökseen.

Jatkossa työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunnassa toimisi nykyisen seitsemän jaoston sijasta vähintään viisi jaostoa ja sivutoimisia jäseniä olisi nykyisen 32 sijasta vähintään 22. Jos lautakunnan työmäärä lisääntyisi jatkossa, jäsenmäärää voitaisiin kasvattaa joustavasti ilman lakimuutoksia. Jäsenmäärän vähentäminen alentaa jonkin verran lautakunnan toimintakustannuksia. Lautakunnan henkilöstöön muutos ei vaikuttaisi, koska lautakunnassa on jo aiemmin varauduttu työmäärän vähenemiseen.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 27. lokakuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina.

Lisätietoja

Hallitussihteeri Inka Hassinen, puh. 09 160 73140, [email protected]Muualla verkossa

Työeläkeasioiden muutoksenhakulautakunta

Sivun alkuun