Hyppää sisältöön
Media

Turkin perhe- ja sosiaaliministeri Fatma ahin Suomeen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 10.4.2013 6.39
Tiedote -

Turkin sosiaali-, perhe- ja tasa-arvoasioista vastaava ministeri Fatma ahin vierailee Suomessa 11.-13.4. tasa-arvoasioista vastaavan ministeri Paavo Arhinmäen kutsumana.

Suomessa ministeri ahin tapaa ministeri Arhinmäen lisäksi sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikon, peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonin, kehitysministeri Heidi Hautalan ja työministeri Lauri Ihalaisen.

Vierailun teemoja ovat muun muassa työ- ja perhe-elämän yhdistäminen ja naisyrittäjyys, naisiin kohdistuva väkivalta sekä vanhustenhuolto. Vierailun aikana ministeri ahin tutustuu Suomen kokemuksiin ja toimintamalleihin.

Ministeri ahin on Turkin hallituksen ainoa naisministeri. Hän johtaa perhe- ja sosiaaliministeriötä, jonka vastuualue on poikkeuksellisen laaja ja kattaa mm. perheiden, lasten, vanhusten, vammaisten ja eri erityisryhmien oikeuksien ja palveluiden parantamisen.

Lainsäädännön kehittämisen ohella Turkin hallitus on lisännyt erityisesti sosiaaliohjelmien rahoitusta painopisteinä terveys ja koulutus.

Tasa-arvokysymykset ovat esillä Turkissa käytävässä yhteiskunnallisessa keskustelussa, ja maassa toimii tällä sektorilla myös useita aktiivisia kansalaisjärjestöjä.Ministeri ahinin johtamalla ministeriöllä on suuria haasteita voitettavanaan, kun se työskentelee naisten aseman parantamiseksi, yhteiskunnallisten asenteiden muuttamiseksi ja alueellisten erojen kaventamiseksi.

Lisätetoja

ministeriArhinmäen erityisavustaja Anne Moilanen (OKM), p. 0295 330 379, [email protected]
ministeri Risikon erityisavustaja Ulla Heinola (STM), p. 02951 63107, [email protected]
ministeri Guzenina-Richardsonin erityisavustaja Ismo Kainulainen (STM), p. 0295 163 110, [email protected]
lähetystöneuvos Leena Liski (UM), p. 040 158 5520, [email protected]

 Sivun alkuun