Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tunnustuspalkinto Toholammin kunnalle

Sosiaali- ja terveysministeriö
19.1.2006 8.00
Tiedote -

Terveyden edistämisen aluekierroksella Kokkolassa 19. tammikuuta pidetyssä seminaarissa jaettiin alueen Vuoden terveysteko -tunnustuspalkinto Toholammin kunnalle työterveystoiminnasta ja terveysliikunnan edistämisestä. Palkinnon luovutti valtiosihteeri Terttu Savolainen ja sen vastaanotti hoitotoimen johtaja Annukka Klemola.

Toholammin kunnan sekä terveydenhuollon toimijat ovat osoittaneet aktiivisuutta ja positiivista asennetta kunnan työntekijöiden terveyden edistämisessä. Kunta on aktiivisesti edistänyt omien työntekijöittensä tietoutta terveysliikunnan myönteisistä vaikutuksista ja kannustanut heitä säännölliseen liikuntaan.

Toholammin kunta on ottanut käyttöön täysin uuden palkkausjärjestelmän. Paikallinen palkankorotus on käytetty liikuntalisään, jolla palkitaan työntekijöiden omaehtoista työkyvyn ja työterveyden kehittämistä ja ylläpitämistä säännöllisellä liikunnalla.

Työntekijöiden liikuntalisän rinnalla liikuntainnostusta on laajennettu nettipäiväkirjan ja leikkimielisen kilpailun muodossa myös kunnan luottamushenkilöihin ja koululuokkiin.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen keskus, Stakes, Kansanterveyslaitos ja Suomen Kuntaliitto sekä Työterveyslaitos jakavat Terveyden edistämisen aluekierroksella alueelliset Vuoden terveysteko -kunniamaininnat.

Terveyden edistämisen keskus jakaa vuosittain valtakunnallisen terveystekopalkinnon, jonka sijasta tänä vuonna jaetaan alueelliset tunnustukset. Palkitsemisperusteissa painotettiin etenkin palkittavan toiminnan/ohjelman/hankkeen monialaista ja -ammatillista yhteistyötä ja näyttöä tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja:

Suunnittelija Nella Mikkonen, Terveyden edistämisen keskus, puh. 050 3222360

Ylitarkastaja Taru Koivisto, STM, puh. 050 3278352

Sivun alkuun