Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Tunnustuspalkinto Oulun kouluterveydenhuollolle

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.1.2006 8.00
Tiedote -

Terveyden edistämisen aluekierroksella Oulussa 17.tammikuuta pidetyssä seminaarissa jaettiin alueen Vuoden terveysteko -tunnustuspalkinto Oulun kouluterveydenhuollolle. Palkinnon luovutti peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ja sen vastaanottivat ylihoitajat Ritva Svenström ja Raija Liedes.

Oulussa kouluterveystyötä on tehty suunnitelmallisesti ja tavoitteellisesti jo kauan. Sitä on tehty osana arkipäivän työtä ilman erillisrahoitusta. Olennaista on ollut kehittämisen liittäminen käytännön toimintaan ja oman työn kehittäminen. Mukana on ollut koko kouluterveydenhuollon väki: johto, koululääkärit sekä kouluhoitajat.

Oulun kaupungissa olevaan sähköiseen tietojärjestelmään, Efficaan, on kehittämisprosessin kuluessa tuotettu kouluterveydenhuollolle omat kansiot, joihin on keskitetty kaikki kouluterveydenhuollon ajankohtainen tieto. Kukin kansio sisältää ajankohtaista tietoa, ohjeita, määritelmiä, toimintatapoja, suosituksia, strategioita jne. Olennaista on, että koko aineisto on koko ajan lääkäreiden ja terveydenhoitajien aktiivisessa käytössä jokaisen omalla työkoneella.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen keskus, Stakes, Kansanterveyslaitos ja Suomen Kuntaliitto ja Työterveyslaitosjakavat Terveyden edistämisen aluekierroksella alueelliset Vuoden terveysteko -kunniamaininnat.

Terveyden edistämisen keskus jakaa vuosittain valtakunnallisen terveystekopalkinnon, jonka sijasta tänä vuonna jaetaan alueelliset tunnustukset. Palkitsemisperusteissa painotettiin etenkin palkittavan toiminnan/ohjelman/hankkeen monialaista ja -ammatillista yhteistyötä ja näyttöä tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja:

Suunnittelija Nella Mikkonen, Terveyden edistämisen keskus, puh. 050 3222360

Ylitarkastaja Taru Koivisto, STM, puh. 050 3278352

Sivun alkuun