Hyppää sisältöön
Media

Tunnustuspalkinto Kolarin kunnalle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.1.2006 8.00
Tiedote -

Terveyden edistämisen aluekierroksella Rovaniemellä 18. tammikuuta pidetyssä seminaarissa jaettiin alueen Vuoden terveysteko -tunnustuspalkinto Kolarin kunnan terveyden edistämistyölle. Palkinnon luovutti peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ja sen vastaanottivat osastopäällikkö Ulla Ylläsjärvi, valtuuston puheenjohtaja Unto Vuontisjärvi ja varapuheenjohtaja Esa Nordberg, kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Reijo Puranen, osastonhoitaja Tellervo Seppälä, terveydenhoitaja Tarja Kaplas ja palvelutalon johtaja Taina Pudas.

Kolarin kunnan sekä terveydenhuollon toimijat ja poliittinen virkamiesjohto ovat osoittaneet aktiivisuutta ja positiivista asennetta väestön terveyden edistämisessä.

Kolari on sosiaali- ja terveysministeriön ja Stakesin terveyden edistämisen laatusuositushankkeen pilottikunta. hanke painottaa kuntalaisten terveyden huomioon ottamista kaikessa kunnan toiminnassa päätöksentekoa myöten. Kolarissa jokaista terveyden edistämisen laatusuosituksen aihealuetta varten on oma työryhmänsä, johon kuuluu kunnan toimijoita ja luottamushenkilöitä.

Johtava lääkäri Ulla Ylläsjärvi on toiminut aktiivisesti maakunnallisen terveyden edistämisen hankkeen ”Terve Lappi” aikaansaamiseksi. Hankkeen tavoitteena on koko läänin alueella aikuistyypin diabeteksen ja sepelvaltimotaudin ehkäiseminen ravitsemuksen ja liikunnan keinoin sekä tupakoinnista ja alkoholin suurkulutuksesta johtuvien seurauksien vähentäminen.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen keskus, Stakes, Kansanterveyslaitos ja Suomen Kuntaliitto ja Työterveyslaitos jakavat Terveyden edistämisen aluekierroksella alueelliset Vuoden terveysteko –kunniamaininnat.

Terveyden edistämisen keskus jakaa vuosittain valtakunnallisen terveystekopalkinnon, jonka sijasta tänä vuonna jaetaan alueelliset tunnustukset. Palkitsemisperusteissa painotettiin etenkin palkittavan toiminnan/ohjelman/hankkeen monialaista ja -ammatillista yhteistyötä ja näyttöä tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja:

Suunnittelija Nella Mikkonen, Terveyden edistämisen keskus, puh. 050 3222360

Ylitarkastaja Taru Koivisto, STM, puh. 050 3278352

Sivun alkuun