Hyppää sisältöön
Media

Tunnustuspalkinto Joutsan Vanhusneuvostolle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.1.2006 8.00
Tiedote -

Terveyden edistämisen aluekierroksella Jyväskylässä 23. tammikuuta pidetyssä seminaarissa jaettiin alueen Vuoden terveysteko -tunnustuspalkinto Joutsan Vanhusneuvostolle ikäihmisten terveyden edistämisestä. Palkinnon luovutti valtiosihteeri Terttu Savolainen ja sen vastaanotti Vanhusneuvoston puheenjohtaja Veikko Laastola.

Vanhusväestön määrä lisääntyy Keski-Suomessa, jossa on tälläkin hetkellä Suomen vanhusvoittoisin kunta. Joutsan Vanhusneuvoston toiminta tukee ikääntyvän väestönosan hyvinvointia, omasta terveydestä huolehtimista sekä sosiaalisten suhteiden ylläpitoa. Paikallisella tasolla Vanhusneuvosto ottaa aktiivisesti kantaa palvelujärjestelmän toimivuuteen ja edistää esteettömän ympäristön luomista.

Vanhusneuvosto on toimintansa aikana järjestänyt lukuisia tilaisuuksia ja tapahtumia; mm. virkistyspäiviä, asiantuntijaluentoja ennaltaehkäisevän terveyden ylläpidosta ja tietoiskuja muistitoimintojen häiriöistä. Toiminta edistää alueen ikäihmisten terveyttä ja hyvinvointia sekä tukee sosiaalista kanssakäymistä estäen syrjäytymistä.

Vanhusväestön ja eri eläkeläisjärjestöjen edustajana Joutsan Vanhusneuvosto tuo jatkossakin ikäihmisten tarpeet esille ja edistää sekä terveyttä että hyvää oloa.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen keskus, Stakes, Kansanterveyslaitos ja Suomen Kuntaliitto sekä Työterveyslaitos jakavat Terveyden edistämisen aluekierroksella alueelliset Vuoden terveysteko -kunniamaininnat.

Terveyden edistämisen keskus jakaa vuosittain valtakunnallisen terveystekopalkinnon, jonka sijasta tänä vuonna jaetaan alueelliset tunnustukset. Palkitsemisperusteissa painotettiin etenkin palkittavan toiminnan/ohjelman/hankkeen monialaista ja -ammatillista yhteistyötä ja näyttöä tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja: apulaistiedotuspäällikkö Tarja Tamminen, STM, puh. 050 3070256

Sivun alkuun