Hyppää sisältöön
Media

Tunnustusmaininta Kainuun alueen sydän- ja verisuoniterveyden edistämiselle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2006 9.00
Tiedote -

Terveyden edistämisen aluekierroksella Kajaanissa 13. tammikuuta pidetyssä seminaarissa jaettiin alueen Vuoden terveysteko –tunnustusmaininta Kainuun Sydänyhdistys ry:lle. Kunniakirjan luovutti peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ja sen vastaanottivat toiminnanjohtaja Erja Hurskainen ja hallituksen puheenjohtaja Anja Jokelainen.

Kainuun Sydänyhdistys toteutti vuosina 1997-2000 Raha-automaattiyhdistyksen tukemana neuvontamallin, jonka tarkoituksen oli antaa perhekeskeisesti elintapaohjausta sydän- ja verisuonitautien riskisukuun kuuluville lapsille ja heidän perheilleen. Projektissa käytetty menetelmä on sittemmin siirtynyt alueen perusterveydenhuollon käyttöön.

Projekti on erinomainen esimerkki kansanterveysjärjestön ja terveydenhuollon tuloksekkaasta yhteistyöstä ja toiminnan kehittämisestä, jolla on pysyvä merkitys terveydenhuollolle.

Sydän- ja verisuonisairaudet on Kainuussa yleisempiä kuin muualla maassa, joten juuri siellä riskisukujen seulonta ja elintapaneuvonnan kohdentaminen on tärkeää.

Taustaa

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden edistämisen keskus, Stakes, Kansanterveyslaitos ja Suomen Kuntaliitto ja Työterveyslaitos jakavat Terveyden edistämisen aluekierroksella alueelliset Vuoden terveysteko –kunniamaininnat.

Terveyden edistämisen keskus jakaa vuosittain valtakunnallisen terveystekopalkinnon, jonka sijasta tänä vuonna jaetaan alueelliset tunnustukset. Palkitsemisperusteissa painotettiin etenkin palkittavan toiminnan/ohjelman/hankkeen monialaista ja -ammatillista yhteistyötä ja näyttöä tavoitteiden mukaisista tuloksista.

Lisätietoja:

Suunnittelija Nella Mikkonen, Terveyden edistämisen keskus, puh. 050 3222360

Ylitarkastaja Taru Koivisto, STM, puh. 050 3278352

Sivun alkuun