Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutus täsmentyy

Sosiaali- ja terveysministeriö
19.12.2003 7.23
Tiedote -

Terveydenhuoltohenkilöstö kokee tarvitsevansa täydennyskoulutusta, koska väestön terveystilanne muuttuu ja hoitokäytännöt kehittyvät. Väestön ikääntyminen on yksi täydennyskoulutuksen haaste. Täydennyskoulutuksella lisätään ja ylläpidetään henkilöstön ammattitaitoa ja osaamista sekä tuetaan terveydenhuollon kehittämistä. Sosiaali- ja terveysministeriön asetus terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutuksesta annettiin 15.12.2004.

Sosiaali- ja terveysministeriön asetus terveydenhuollon henkilöstön täydennyskoulutuksesta koskee koulutuksen sisältöä, laatua, määrää, järjestämistä, seurantaa ja arviointia. Asetuksessa ei määritellä koulutuksen sisältöä yksityiskohtaisesti, vaan koulutus perustuu väestön terveystarpeisiin, muuttuviin hoitokäytäntöihin ja koulutustarpeeseen.

Terveyskeskus ja sairaanhoitopiiri voivat järjestää täydennyskoulutuksen omana toimintanaan tai hankkia sen toiselta terveyskeskukselta, sairaanhoitopiiriltä tai muulta täydennyskoulutuksen järjestäjältä. Valtio osallistuu täydennyskoulutuksen rahoittamiseen osoittamalla kunnille lisää rahaa valtionosuuksien kautta.

Lisätietoja antavat: hallitusneuvos Marja-Liisa Partanen, puh. (09) 160 74350 ja Marjukka Vallimies-Patomäki, puh. (09)160 74179.

Sivun alkuun