Hyppää sisältöön
Media

Suomi sai kiitosta Soulin GHSA-kokouksessa

puolustusministeriösosiaali- ja terveysministeriövaltioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 9.9.2015 14.31
Uutinen
Sauli Niinistön videopuheenvuoro GHSA:n kokouksessa

Maailmanlaajuisen terveysturvallisuusohjelman GHSA:n (Global Health Security Agenda) ministerikokouksessa kiiteltiin Suomen aktiivisuutta.

Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Barack Obama esittivät videoidun yhteistervehdyksen, jossa Obama kiitteli Suomea. Erityiskiitosta on saanut Suomen toimintapainotteinen tapa edistää terveysturvallisuusohjelmaa. Myös pääministerin valtiosihteeri Paula Lehtomäki piti puheen Soulissa.

Soulin kokouksen osallistujat ovat saaneet ajankohtaisen katsauksen Ebola-viruksen ja MERS-koronaviruksen torjunnasta ja leviämisestä maailmalla. Keskusteluissa korostuivat hyvien käytäntöjen jakaminen ja tartutantautien tehokas torjunta entistä paremman ennakkosuunnittelun ja varautumisen avulla. Tämä on yksi GHSA:n tärkeimmistä tavoitteista.

Soulin kokouksessa annettiin julkilausuma, jossa maat sitoutuvat vahvistamaan maailmanlaajuista terveysturvallisuutta kansallisesti ja kansainvälisesti. Tartuntataudit ja erilaiset biouhkat on kaikkien maiden yhteinen asia.

GHSA-ohjelma on 50 maan ja keskeisten kansainvälisten järjestöjen yhteistyöfoorumi. Sen tavoitteena on parantaa kansallista varautumista ja terveysjärjestelmien toimintakykyä tartuntatautien torjumiseksi. Suomi toimii ohjausryhmän puheenjohtajana vuonna 2015.

Voit seurata Seoulissa käytävää keskustelua Twitterissä #GHSASeoul ja #GHSAgenda

 

Lisätietoja

Kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, puh 02951 63356
Kansainvälisten asiain neuvos Outi Kuivasniemi, puh 02951 63117

Sivun alkuun