Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomen ja Kiinan välinen työsuojeluyhteistyö tiivistyy

Sosiaali- ja terveysministeriö
27.4.2006 3.00
Tiedote -

Suomen ja Kiinan välinen työsuojeluyhteistyö tiivistyy entisestään, kun aiepöytäkirja allekirjoitettiin. Sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen ja Kiinan kansantasavallan työsuojeluhallintoviraston ministeri Li Yizhong allekirjoittivat torstaina 27. huhtikuuta Pekingissä Suomen ja Kiinan työsuojeluhallinnon välisen aiepöytäkirjan työturvallisuusyhteistyöstä. Allekirjoitus oli osa pääministeri Matti Vanhasen Kiinan matkan ohjelmaa. Suomen ja Kiinan työsuojeluviranomaiset ovat kehittäneet yhteistyötä usean vuoden ajan ja nyt allekirjoitettu pöytäkirja lisää yhteistyömahdollisuuksia pitkällä aikavälillä.

Suomen ja Kiinan työsuojeluviranomaisten aiepöytäkirja sisältää muun muassa kokemuksien vaihtoa käytännön toimenpiteistä työpaikkojen työsuojelua parannettaessa, tilastojen kehittämisessä ja työsuojelusäädöksien kehitystyössä sekä työsuojeluun liittyvän tutkimuksen ja tekniikan kehittämisessä. Toimeenpano toteutetaan laaja-alaisesti muun muassa erilaisten vertailututkimuksien ja tietomateriaalin levittämisellä, yhteisillä tutkijatapaamisilla sekä hallinnon ja asiantuntijoiden yhteistyöverkoston toiminnalla. Kiinassa on viimeaikoina tehostettu työsuojeluhallinnon toimintaa. Työsuojeluvirastosta tuli ministeriötason organisaatio vuonna 2004.

Suomen ja Kiinan työsuojeluviranomaiset laativat nyt sovitun aiepöytäkirjan perusteella erikseenvuosittaiset suunnitelmat yhteistyössä. Aiepöytäkirja on aluksi viisivuotinen ja sen jatkamisesta sovitaan yhteisesti. Suomessa myös työmarkkinaosapuolet pitävät nyt toteutettua työsuojelualan yhteistyötä tärkeänä.

Kiinan ja Suomen työsuojeluviranomaiset ovat tehneet yhteistyötä vuosien ajan. Samalla viranomaiset ovat myös tutustuneet toistensa työsuojelun kehittämiseen. Kiinalaiset ovat kiinnostuneita Suomessa toteutetusta työsuojelun kehittämisestä sekä työsuojeluviranomaisten toiminnasta. Suomalaiset ovat kiinnostuneita kehittämään teknologiaa, tutkimusta ja tuotantoelämää koskevaa yhteistyötä kiinalaisten kanssa.

Lisätietoja antaa johtaja Erkki Yrjänheikki, puh. (09) 160 72479.

Sivun alkuun