Hyppää sisältöön
Media

Stressinhallintatalkoot käyntiin: Pidä työstressi kurissa!

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2014 6.15
Tiedote -

Euroopan laajuinen Stressi hallinnassa! -kampanja käynnistyi tänään Suomessa. Kampanjan tarkoituksena on kiinnittää huomiota työn aiheuttaman stressin ehkäisyyn ja hallintaan sekä osoittaa, että psykososiaalisia riskejä on mahdollista hallita aivan samoin kuin muita työterveys- ja työturvallisuusriskejä.

Stressi on toiseksi yleisin työhön liittyvä terveysongelma Euroopassa. On arvioitu, että yli puolet menetetyistä työpäivistä liittyy stressiin ja muihin psykososiaalisiin riskeihin. Lyhytkestoinen stressi ei yleensä ole haitallista, mutta pitkäkestoisena se voi aiheuttaa vakavia psyykkisiä ja fyysisiä ongelmia.

Kuka tahansa voi osallistua kampanjaan

Kampanjan toteuttamista Suomessa koordinoi sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosasto.

"Hienoa tässä kampanjassa on se, että meistä jokainen voi osallistua ja vaikuttaa. Jokainen voi tukea ja auttaa toista. Yhdessä voimme tehdä parempaa työelämää" totesi työsuojeluosaston edustaja, johtaja Liisa Hakala kampanjan avaustilaisuudessa Helsingissä.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki työyhteisöt ja yksityishenkilöt esimerkiksi levittämällä kampanjamateriaalia, järjestämällä tilaisuuksia tai jakamalla omia, hyväksi huomattuja keinoja työstressin ehkäisyyn ja hallintaan.

Keinoja stressin hallintaan voi jakaa juuri avatuilla kampanjan Facebook-sivulla ja Twitter-tilillä. Toivomme myös reilua ja stressitöntä keskustelua aiheesta.

Facebook: Stressi hallinnassa!
Twitter: Stressi hallinnassa! (twitter.com/STM_stressi)

Sosiaalisen median kanavien kautta kampanja haluaa myös tehostaa työhyvinvointiin liittyvän tiedon jakamista työntekijöille ja työnantajille. Juuri ilmestyneen raportin mukaan esimerkiksi työstressiin ja työuupumukseen liittyviä tekijöitä ja ratkaisuja on tutkittu kattavasti, mutta tulokset eivät ole levinneet työpaikoille.

Psykososiaalisiin kuormitus- ja voimavaratekijöihin liittyvä työhyvinvointitutkimus Suomessa 2010-2013 (STM:n raportteja ja muistioita 2014:18)

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston suomenkieliset kampanjasivut ja -materiaalin löydät täältä

Terveellinen työ - stressi hallinnassa!

Lisätietoja

Johtaja Liisa Hakala, p. 0295 163 566, [email protected]
Ylitarkastaja Hannu Stålhammar, p. 0295 163 469, [email protected]Sivun alkuun