Hyppää sisältöön
Media

Stressi hallinnassa! EU-kampanja kampittaa työperäistä stressiä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.4.2014 8.18
Tiedote -

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston vuosien 2014-2015 Terveellinen työ -kampanjan teemana on työperäisen stressin ja muiden psykososiaalisten riskien hallinta. EU-laajuisen kampanjan virallinen avaustilaisuus pidettiin 7.4. Brysselissä.

Kampanjan tarkoituksena on osoittaa, että psykososiaalisia riskejä on mahdollista käsitellä yhtä järjestelmällisesti kuin muita työterveys- ja työturvallisuusriskejä. Psykososiaalisia riskejä on kaikilla työpaikoilla, mutta työnantajat ja työntekijät voivat yhdessä onnistua niiden ehkäisyssä ja hallinnassa.

Kaikki joukolla stressiä torjumaan

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston vuonna 2013 tekemä tutkimus osoitti, että 51 prosenttia eurooppalaisista työntekijöistä kokee työperäisen stressin olevan yleistä omalla työpaikallaan. Neljä kymmenestä työntekijästä on sitä mieltä, että stressiä ei käsitellä heidän organisaatiossaan hyvin.

Kampanja tarjoaa työntekijöille ja työnantajille tukea ja ohjausta työperäisen stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaan sekä edistää käyttökelpoisten menetelmien ja hyvien käytäntöjen levittämistä.

Kampanjaan voivat osallistua kaikki organisaatiot, työpaikat ja yksityishenkilöt esimerkiksi levittämällä tietoa psykososiaalisten riskien hallinnasta, järjestämällä omia tapahtumia, osallistumalla kampanjan järjestämiin tapahtumiin tai jakamalla kampanjamateriaalia.

Kampanjaan liittyy hyvienkäytäntöjen kilpailu, jossa annetaan tunnustusta niille työpaikoille, jotka ovat kehittäneet onnistuneita keinoja stressin ja psykososiaalisten riskien hallintaa työssä. Kilpailu käynnistyy 15.4.

Lisää tietoa netissä

Kampanjan suomenkieliset sivut on juuri avattu Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston nettisivustolla. Sivuilta löydät muun muassa perustietoa työperäisestä stressistä, kampanjamateriaalin ja media-aineistoa.

Terveellinen työ - stressi hallinnassa!

Ohjeita kampanjaan osallistuville:

Osallistu Stressi hallinnassa! -kampanjaan

Suomen kansalliset kampanjasivut tapahtumakalentereineen avautuvat tällä viikolla:

www.riskithaltuun.fi

Lisätietoja

Ylitarkastaja Hannu Stålhammar, p. 0295 163 469, [email protected]
Johtaja Liisa Hakala, p. 0295 163 566, [email protected]Muualla verkossa

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston tiedote 7.4.2014

Sivun alkuun