Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM perustaa yhteistyöryhmän koordinoimaan Kauhajoen kriisiapua

Sosiaali- ja terveysministeriö
23.9.2008 11.07
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt perustaa Kauhajoen ampumavälikohtauksen vuoksi virkamiesryhmän, jonka tehtävänä on koordinoida Kauhajoen tarvitsemaa sairaanhoidon ja psykososiaalisen kriisiavun tarvetta.

Sosiaali- ja terveysministeriö on selvittänyt valtakunnallisten erityistoimien tarvetta Kauhajoella tapahtuneen ampumavälikohtauksen vuoksi. Kauhajoen kaupunki vastaa loukkaantuneiden hoidosta ja omaisten kriisituesta yhteistyössä Seinäjoen keskussairaalan kanssa. Lisäksi Vaasan keskussairaala ja Tampereen yliopistollinen sairaala ovat lähettäneet paikalle tehohoidon lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Mikäli valtakunnallista apua tarvitaan, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri ja Vantaan kriisikeskus lähettävät tarvittavan määrän sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia paikan päälle.

Kauhajoen sosiaalitoimi on käynnistänyt psykososiaalisen tuen ampumavälikohtauksen vuoksi. Psykososiaalista tukea tarjotaan välikohtauksessa mukana olleille oppilaille, opettajille ja omaisille.

Peruspalveluministeri Paula Risikko pitää tapahtunutta erittäin murheellisena. Hän matkustaa iltapäivällä Kauhajoelle.

”Haluan välittää syvän osanottoni ja tukeni kaikille asianosaisille. Uhrien omaiset, oppilaitoksen oppilaat ja henkilökunta tarvitsevat kriisiapua, jonka saanti on turvattava kaikille sitä tarvitseville”, korostaa ministeri Risikko.

Kauhajoen suuronnettomuustilanteeseen liittyen on omaisille avattu tiedotuspuhelin, jonka numero on 06-415 5533.

Lisätietoja:
Valmiuspäällikkö Jouko Söder, puh. (09) 160 74363, 050 3812467

Sivun alkuun