Hyppää sisältöön
Media

STM:n kansliapäällikkö Markku Lehto eläkkeelle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.12.2006 13.55
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) kansliapäällikkö, valtiotieteiden tohtori Markku Lehto jää vuoden 2007 alusta eläkkeelle. Lehto toimi STM:n kansliapäällikkönä vuodesta 1995. Ministeriön palveluksessa Lehto on työskennellyt jo vuodesta 1971.

Pitkän uran sosiaalipolitiikassa tehnyt kansliapäällikkö Lehto korosti juhlaseminaarissaan pitämässä puheenvuorossaan pitkäjänteisyyttä ministeriön työn lähtökohtana: ”Sosiaaliturvan kehittelyssä on varauduttava pitkäaikaiseen ponnisteluun ennen kuin tulokset alkavat näkyä. Esimerkiksi väestön ikääntymiseen olisi pitänyt herätä aikaisemmin. Nyt kun on toistakymmentä vuotta ponnisteltu työkyvyn ja työolojen parantamiseksi, ikääntyneiden arvostuksen nostamiseksi sekä eläkelainsäädännön uudistamiseksi, tulokset alkavat näkyä. Muutos on ollut kovan työn takana, mitä osoittaa saamamme kansainvälinen arvostus. Pidän aidosti merkittävänä saavutuksena sitä, että olemme saaneet keskimääräistä eläkkeelle jäämisen ikää nostetuksi,” Lehto iloitsi.

”Uskon edelleen, ettei ikääntyminen ole ylitsepääsemätön ongelma,” Lehto painotti. ”Paljon on vielä tehtävissä, jotta ihmisten työuraa saataisiin pidemmäksi. Vanhuusvaiheessa puolestaan voidaan toimintakykyä parantamalla siirtää hoidon tarvetta myöhemmäksi. Kustannukset pysyvät kurissa, kunhan asioihin puututaan riittävän varhain ja tehokkaasti.”

”Haluaisin myös nähdä, että uudenlaiseen yhteisöllisyyteen panostettaisiin. Ihmisillä on luontainen halu toimia yhdessä ja auttaa. Ihmisiä tulisi kannustaa tähän entistä voimakkaammin. Samoin kumppanuuteen perustuva yhteistyö voi monissa yhteyksissä osoittautua inhimillisesti arvokkaammaksi ja taloudellisesti kestävämmäksi ratkaisuksi kuin kilpailuun perustuva tuloksenteko,” Lehto totesi.

Lehdon työtä STM:n kansliapäällikkönä jatkaa seuraavan viisivuotiskauden filosofian maisteri Kari Välimäki.

Lisätietoja:
Kansliapäällikkö Markku Lehto, puh. 050 5551333

Sivun alkuun