Hyppää sisältöön
Media

STM asetti työryhmän selvittämään julkisten tilojen kosteus- ja homeongelmia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.4.2008 10.42
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on keskiviikkona 2. huhtikuuta asettanut kosteusvauriotyöryhmän kartoittamaan julkisten tilojen kosteus- ja homeongelmia.

Työryhmä aikoo selvittää, onko työpaikkojen hengitysilmalle tarpeellista asettaa raja-arvot ja laatia ohjeet, miten kosteusvaurioituneiden työpaikkojen rakennuksissa pitää toimia. Työryhmä selvittää myös, pitääkö erityisesti kuntiin ja kuntien työpaikoilla luoda uusia toimintatapoja kosteusvaurio-ongelmien tunnistamiseen ja ratkaisemiseen.

Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä pitää työntekijöiden ja asiakkaiden kannalta olennaisena asiana, että julkisten tilojen terveyshaittoja voidaan ennalta ehkäistä. Jo tapahtuneiden vaurioiden korjaaminen on myös tärkeää.

Työryhmä tekee selvitystensä perusteella tarpeelliset ehdotukset ja arvioi eri vaihtoehtojen terveydelliset, taloudelliset ja muut merkittävät vaikutukset.

Kosteusvauriotyöryhmän toimikausi on 2.4. – 31.12.2008 ja puheenjohtajana toimii STM:n työsuojeluosaston johtaja Leo Suomaa. Työryhmässä ovat edustettuina ympäristöministeriö, Työterveyslaitos, Kansanterveyslaitos, Suomen Kuntaliitto, Senaatti-kiinteistöt, Elinkeinoelämän Keskusliitto EK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK, Toimihenkilökeskusjärjestö STTK, Korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö AKAVA ja Itä-Suomen työsuojelupiiri.

Lisätietoja: johtaja Leo Suomaa, puh. (09) 160 73102, 040 506 5450, erityisavustaja Marja Tallavaara, puh. 040 501 2889

Sivun alkuun