Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM asetti työryhmän kehittämään yrittäjien sosiaaliturvaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
30.9.2008 11.36
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) on asettanut työryhmän, joka valmistelee ehdotuksia yrittäjien sosiaaliturvan kehittämiseksi. Yrittäjien sosiaaliturvan parantaminen on kirjattu pääministeri Matti Vanhasen II hallituksen hallitusohjelmaan.

Työryhmän tehtävänä on arvioida yrittäjien sosiaaliturvan kehittämistarpeita koskien muun muassa yrittäjien eläkelain soveltamisalaa, yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaa, toiminimiyritysten muista poikkeavaa kohtelua verotuksessa, yrittäjän sairausajan turvaa sekä yrittäjäperheen lastenhoitoon liittyviä ongelmia.

Työryhmän toimikausi on 1. lokakuuta 2008 - 31. toukokuuta 2009 ja puheenjohtajana toimii sosiaali- ja terveysministeriön vakuutusosaston ylijohtaja Tarmo Pukkila.

Tausta
Suomessa on kehitetty yrittäjien lakisääteistä sosiaaliturvaa kattavammaksi kuin useammissa Euroopan unionin jäsenmaissa ja se vastaa pääosin palkansaajien sosiaaliturvaa. Sosiaaliturvan erot liittyvät läheisesti yrittäjien erilaiseen asemaan itsenäisinä ammatinharjoittajana.

STM asetti viime hallituskaudella Yrittäjien sosiaaliturva 2004 –työryhmän, jonka mukaan sosiaaliturvassa ei ole laajoja ongelmia. Työryhmä esitti kuitenkin eräitä parannusehdotuksia, joista suurin osa on jo toteutettu. Parannuksia on tehty erityisesti yrittäjien työterveyshuoltoon, sairausvakuutuksen karenssipäivien pituuteen ja yrittäjän perheenjäsenen työttömyysturvaan.

Lisätietoja: ylijohtaja Tarmo Pukkila, puh. 050 555 2828

Sivun alkuun