Hyppää sisältöön
Media

Sote-uudistuksen kuulemistilaisuudet järjestöille ja kunnille

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 24.4.2014 12.17
Tiedote -

Molempia tilaisuuksia voi seurata netissä suorana lähetyksenä klo 12.30-16 osoitteessa: http://videonet.fi/stm/sote/ Sote-uudistusta valmistelee peruspalveluministeri Susanna Huovisen johdolla toimiva parlamentaarinen ohjausryhmä. Sen tehtävänä on laatia esitys uudeksi järjestämislaiksi. Lakiesityksen on tarkoitus lähteä lausuntokierrokselle kesäkuussa. Eduskunnan käsittelyyn esitys tulee syysistuntokaudella. Uusien sosiaali- ja terveyspalveluista vastaavien alueiden toiminta alkaa 1.1.2017.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää sote-uudistuksesta kaksi kuulemistilaisuutta. Maanantaina 5.5. peruspalveluministeri Susanna Huovinen ja ministeriön asiantuntijat kuulevat sosiaali- ja terveysalan järjestöjä. Tiistaina 6.5. kuullaan vastaavasti kuntien, yhteistoiminta-alueiden ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntijoita.


Sote-uudistuksessa luodaan sosiaali- ja terveyspalveluille uusi rakenne, joka mahdollistaa palvelujen paremman saatavuuden ja vaikuttavuuden. Tulevaisuudessa viisi vahvaa sote-aluetta ovat järjestämisvastuussa kaikista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Sosiaali- ja terveydenhuolto sekä perus- ja erikoistason palvelut yhdistetään siis eheäksi kokonaisuudeksi. Tavoitteena on taata kaikille ihmisille yhdenvertaiset sosiaali- ja terveyspalvelut.

Lisätietoja

peruspalveluministeri Susanna Huovinen, p. 0295 163 535, [email protected]Muualla palvelussamme

Lisätietoa kuulemistilaisuuksista

Sote-uudistus

Susanna Huovinen
Sivun alkuun