Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Socius 6/2005 ilmestynyt

Sosiaali- ja terveysministeriö
14.12.2005 11.45
Tiedote -

Työelämän kehittäminen vietävä myös käytäntöön. Suomessa on lukuisia työhyvinvoinnin ohjelmia - valtionhallinnossakin niitä on kymmeniä, esimerkiksi stm:llä Veto-ohjelma. Entä mitä seuraa näiden kalliiden määräaikaisten hankkeiden jälkeen? Työpahoinvointia?

Alkon rooli on muuttunut. ”Alko ei huolehdi enää haittavalistuksesta lainkaan hyvin”, toteaa stm:n alkoholiohjelman koordinaattori Marjatta Montonen. ”Teemme valistustyötä edelleen yhteiskuntavastuumme vuoksi”, Alkon toiminnanjohtaja Jaakko Uotila sanoo.

Luontaishoidot eivät jätä ketään kylmäksi. Luontaishoidoissa ei kuluttajansuojaa juuri ole. TEO ei puutu näihin hoitoihin, jos niitä tarjoavat eivät esiinny terveydenhuollon ammattilaisina. Koska kauppiaat mainostavat erilaisten luontaistuotteiden ihmeitä tekeviä vaikutuksia, alaa on arvosteltu liian kevytmielisestä markkinoinnista.

Perheneuvolat ovat mutkistuneiden pulmien edessä. Monen alan ammattilaiset hoitavat perheiden ja lasten mutkistuneita ongelmia perheneuvoloissa sekä kouluttavat ja konsultoivat päivähoidon ja koulujen kasvattajia.

Työ vanhusten parissa sekä kuluttavaa että antoisaa. Viime vuosina kunnissa on panostettu laitosten sijaan palveluasuntoihin, ja näin on tehty myös Keravalla. Uhkaksi on tiukan talouden lisäksi noussut vaikeus saada ammattitaitoisia sijaisia..

Vammaisille lisää henkilökohtaisia avustajia. Henkilökohtainen avustajajärjestelmä on tehnyt tuloaan Suomeen perin vitkaan. Miksi tämä vammaisille inhimillinen ja edullinen järjestelmä ei ole ottanut tulta?

Vaativan hoidon kulujen pienuus yllätti.

Kolumnit: Tiedottaja – liian kiltti?; Palvelukeskus – verkosto vai sen osa?

Miksi EU-lääkäreiltä ei vaadita suomen kielen taitoa?

Lehti netissä: www.stm.fi > Julkaisut > Socius

Sivun alkuun