Socius 4/2007 ilmestynyt
Lastensuojelua – ehkäisevästi. Uutinen vantaalaiselle bussipysäkille hylätystä vauvasta herätti kiivaan keskustelun. Lastensuojelussa heitteillejättö on kuitenkin perin harvinaista. Valtaosa avun tarvitsijoista elää tavallisissa perheissä.
Ohjelmajohtaja Wrede: ”Lapsuutta ei saa lyhentää”. Lapsuus on lyhentynyt molemmista päistä: yhä nuoremmat lapset haluavat siirtyä kohti aikuisuutta ja nuoret haluavat itsenäistyä aiempaa varhaisemmin. Tämä ei ole hyvä asia. Lapsen täytyy voida olla lapsi.
Uusi lääkekorvausjärjestelmä puhuttaa. Lääkekorvausten määrä on kasvanut nopeasti. Samalla tasapainoillaan sosiaali- ja terveyspolitiikan sekä elinkeinoelämän intressien välillä.
E-resepti tulee hitaasti kiiruhtaen. Sähköinen e-resepti on koko maassa käytössä vasta vuonna 2011. Apteekit pelkäävät, että uudistus tulee kalliiksi. Ilmiselviä etuja ei kiistetä.
Netin virtuaaliapu yhtä suositumpaa. Jos ahdistaa tai masentaa, apua saa netin vertaistukiryhmistä. Nopea reagointi ei aina suosi hyvää käytöstä. Nimimerkillä on helppo arvostella.
Paras-hanketta; Uusi Salo syntyy suuremmitta kivuitta. Kymmenen kunnan yhdistäminen on Salon seudulla sujunut yksimielisyyden vallitessa.
Paras-hanketta; Janakkala antoi kosijakunnille rukkaset. Hyvin toimeentuleva Janakkala haluaa jatkaa itsenäistä palvelutuotantoaan.
Työelämä tarvitsee joustoja ja keskustelua. ”Työelämä tarvitsee lisää joustoja”, sanoo päättyvän Veto-ohjelman projektipäällikkö Ismo Suksi.
Saattohoitokoti antaa asiakkaille toivoa. ”Annamme asiakkaillemme toivoa siitä, että elämä jatkuu. Kun ei ole enää mitään tehtävissä, on vielä paljon tekemistä”, sanoo Pirkanmaan hoitokodin johtaja Tiina Surakka.
Paljonko saan eläkettä aikanaan? Tämä kysymys askarruttaa jo monia keski-ikäisiä. Kannattaakin ajoissa tarkistaa, että kaikki työsuhteet ovat kirjoissa ja kansissa.
Kolumni; Yritykseni tavoittaa sinut
Näkökulma; Toimittajasta lähihoitajaksi