Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Skills Finland ry sai työympäristön erityisansiomitalin

Sosiaali- ja terveysministeriö
26.9.2006 9.30
Tiedote -

Skills Finland ry sai työympäristön erityisansiomitalin nuorten parissa tekemänsä työturvallisuustyöstä. Työturvallisuustaitojen opettaminen on iso haaste ja ne opitaan yhtaikaa ammatin kanssa, totesi sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen luovuttaessaan Skills Finland ry:lle työympäristön erityisansiomitalin Helsingissä 26. syyskuuta.

Skills Finland ry on onnistunut yhdistämään ammattiin liittyvän työturvallisuustaidon ja muun oppimisen yhdeksi kokonaisuudeksi. Vuosittain järjestettävään Taitaja-kilpailuun on osallistunut yli tuhat opiskelijaa. Kilpailun arvosteluperusteena ja taitovaatimuksena on aina ollut työturvallisuus, jota tarkkaillaan koko kilpailutyön ajan.

Alle 24-vuotialille sattuu selvästi enemmän tapaturmia työpaikoilla kuin muille työntekijöille. Tämän vuoksi nuorten työturvallisuuteen ja turvallisten työtapojen oppimiseen on kiinnitettävä jatkuvaa huomiota. Nuorten työterveys ja työssä viihtyvyys ovat tärkeitä asioita, sillä nuorena opitut toimintamallit vaikuttavat koko ihmisen työuran ajan. Nuoret ovat avainasemassa työturvallisuuden parantamisessa, sillä heidän asenteensa ja osaamisensa vaikuttavat sekä heidän omaan työturvallisuuteen että aikanaan myös seuraavan sukupolven suhtautumiseen työturvallisuuden merkitykseen.

Työympäristön erityisansiomitali myönnetään työympäristön kehittämiseksi tehdystä pitkäaikaisesta työstä. Sosiaali- ja terveysministeri myöntää kultaisenerityisansiomitalin Työympäristömitalitoimikunnan esityksestä.

Lisätietoja antavat:

- sosiaali- ja terveysministeriöstä ylijohtaja Mikko Hurmalainen puh. (09) 160 73100 ja kehityspäällikkö Markus Pyykkönen, puh. (09) 160 73123 sekä
- Työympäristömitalitoimikunnan puheenjohtaja Tuula Nurmiluoto puh. 0500 770 266 ja toimikunnan sihteeri, työturvallisuusjohtaja Hannu Tarvainen, puh. 040 516 9255.

Sivun alkuun