Hyppää sisältöön
Media

Selvityshenkilöt arvioimaan STM:n alaisten laitosten voimavarojen suuntaamista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.8.2007 8.00
Tiedote -

Peruspalveluministeri Paula Risikko asettaa professori Jussi Huttusen ja varatoimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoman selvittämään sosiaali- ja terveysministeriön (STM) alaisten virastojen ja laitosten voimavarojen uudelleen suuntaamista.

Selvityshenkilöiden tehtävänä on arvioida virastojen ja laitosten organisaatioon ja työnjakoon liittyvät kehittämistarpeet sekä tehdä ehdotuksensa niiden kehittämiseksi siten, että tarvittavat muutokset voidaan toteuttaa valtion vuoden 2009 talousarviossa. Ehdotukset on tehtävä vuoden 2007 loppuun mennessä.

Sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa tai sen ohjauksessa toimivat muun muassa Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus, Kansanterveyslaitos, Säteilyturvakeskus, Terveydenhuollon oikeusturvakeskus, Sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskus ja Työterveyslaitos. Näiden virastojen ja laitosten tehtävänä on sosiaali- ja terveysalan tutkimus, kehittäminen, tietohuolto ja valvonta.

Selvitystyön tavoitteena on kehittää virastojen ja laitosten organisaatiota ja toimintaa siten, että ne palvelevat parhaalla mahdollisella tavalla hallituksen tavoitetta lisätä ihmisten perusturvaa ja arjen turvallisuutta sekä parantaa palvelujen vaikuttavuutta ja monipuolisuutta.

Työssään selvityshenkilöiden tulee kuulla sosiaali- ja terveysministeriön virkamiesjohtoa, alaisten virastojen ja laitosten johtoa sekä henkilöstöä, lääninhallituksia ja Suomen Kuntaliittoa sekä muita asian valmistelun kannalta tarpeellisia tahoja.

Lisätietoja: Peruspalveluministeri Paula Risikko, puh. (09) 160 73778, erityisavustaja Anna Manner-Raappana, puh. 040 575 6618

Sivun alkuun