Hyppää sisältöön
Media

Rehula tyytyväinen työmarkkinatuen tarveharkinnan tulorajojen lievennykseen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.11.2010 11.51
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula on erittäin tyytyväinen hallituksen päätökseen tarkistaa työmarkkinatuen tarveharkinnan tulorajoja.

"Tavoitteena on oltava työmarkkinatuen tarveharkinnan poistaminen kokonaan. Nyt tehty päätös on kuitenkin merkittävä askel eteenpäin", ministeri Rehula sanoo.

Hallitus päätti tarveharkinnan lieventämisestä viime viikolla neuvotteluissa lisäbudjetista ja ensi vuoden budjetin täydentämisestä. Valtioneuvoston asetus uusista tulorajoista hyväksyttiin torstaina 4. marraskuuta. Menolisäys budjettiin on pysyvä ja astuu voimaan 15. joulukuuta. Puolison tuet vaikuttavat jatkossa aiempaa vähemmän työmarkkinatuen määrään.

"Tulorajat nousevat puolison tulojen osalta 320 eurolla kuukaudessa. Samalla nostetaan tulorajan korotusta jokaista talouden alaikäistä lasta kohden 106 eurosta 130 euroon. Helpotus on tervetullut, sillä työttömien kotitaloudet joutuvat tulemaan toimeen pienillä tuloilla", ministeri Rehula toteaa.

"Päätös koskee yli 15 000 tuensaajaa. Joillekin lisärahaa tulee vain joitain euroja. Toisaalta esimerkiksi perheissä, joissa puolison tulot ovat 2 100 euroa ja perheeseen kuuluu kaksi lasta, lisätulo on yli 180 euroa kuussa."

Ministeri Rehula esitti aiemmin syksyllä budjettiriihessä työmarkkinatuen tarveharkinnan poistamista kokonaan.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause,p. 050 566 7949Muualla palvelussamme

Työmarkkinatuen tarveharkinta lievenee

Juha Rehula
Sivun alkuun