Hyppää sisältöön
Media

Rehula: Suomen vähennettävä sairaus- ja työkyvyttömyysetuuksille siirtymistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.11.2010 17.30
Tiedote -

"Suomen erityinen haaste on vähentää sairaus- ja työkyvyttömyysetuuksille siirtymistä. Myös pysyviltä työkyvyttömyysetuuksilta työhön palaamista tulisi lisätä", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula torstaina 25. marraskuuta Työsuojelupäälliköt ry:n 40-vuotisjuhlassa Hämeenlinnan Aulangolla. Rehula viittasi puheessaan keskiviikkona julkistettuun OECD:n raporttiin. Raportissa pohditaan, miten eri maiden etuusjärjestelmiä ja työvoimapolitiikkaa olisi kehitettävä, jotta ihmisten työkyky hyödynnettäisiin paremmin.

"Väestön ikääntymisen takia on tärkeää huolehtia työvoiman tarjonnasta. Pitkäaikaissairaiden, osatyökykyisten ja vammaisten henkilöiden osallistuminen työelämään parantaa myös heidän mahdollisuuksiaan toimia aktiivisesti yhteiskunnassa ," ministeri Rehula korosti.

"Osatyökykyiset ihmiset ajautuvat liian usein sivuun yhteiskunnasta, syrjäytyvät työstä tai juuttuvat erityistyöllistettyjen ryhmiin. Auttamalla osatyökykyisiä pysymään työssä tai palaamaan työhön voidaan nostaa yleistä työllisyysastetta ja tätä kautta vähentää julkisen sektorin menoja."

Ministeri Rehulan mukaan Suomen tuleekin panostaa siihen, että pysyviltä työkyvyttömyysetuuksilta siirrytään yhä enemmän työhön.

"Toissa viikolla asettamani selvityshenkilö Markku Lehto selvittää, miten osatyökykyisten työllistymisen esteitä voitaisiin poistaa lainsäädännön keinoin. Määräaika työn valmistumiselle on 14.2.2011."

"Tarvitsemme kaikki kyvyt käyttöön - emme saa enää tuijottaa liikaa työkyvyttömyyteen. Tulee nähdä se, mitä kykyjä, voimavaroja ja halua tehdä työtä ihmisellä on", ministeri peräänkuulutti.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949Muualla palvelussamme

OECD: Suomi panostanut työkyvyn ylläpitoon, mutta kuntoutusjärjestelmä vaatii uudistamista (Tiedote 24.11.)

Muualla verkossa

The OECD "Sickness, Disability and Work" project (OECD)  

 

Juha Rehula
Sivun alkuun