Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Pohjoismaiden sosiaali- ja terveysministerit tapaavat Norjassa

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.6.2006 11.00
Tiedote 243/2006

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä osallistuu pohjoismaiseen sosiaali- ja terveysministerien kokoukseen, joka pidetään Norjassa 11. - 13. kesäkuuta.Kokouksessa keskustellaan mm. EU:n pohjoisen ulottuvuuden yhteistyöstä. Tähän liittyen sosiaali- ja terveysministeriö on rahoittanut mm. Barentsin alueella Murmanskissa naisiin kohdistuvan väkivallan ja prostituution ehkäisyhanketta.

Ministeri Hyssälä ottaa kokouksessa esille mm. merkittävän työn, jota Murmanskiin perustettu kriisikeskus Alla tekee prostituutiossa mukana olevien naisten auttamiseksi. Keskus kehittää ja tarjoaa tukipalveluja väkivaltaa kohtaaville naisille ja prostituoiduille sekä ennaltaehkäisee naisten ajautumista prostituoiduiksi. Keskuksessa vaikutetaan naisten riskikäyttäytymiseen (mm. suojaamaton seksi, erilaisten päihteiden käyttö) sekä tuetaan naisten elämänhallintaa mm. vertaisryhmien avulla. Keskukseen on perusteilla myös hätämajoitustiloja sekä päivystävä puhelin. Murmanskin virallisesta hoitojärjestelmästä tällaiset palvelut puuttuvat.

Ministeri Hyssälän mukaan pohjoismaista yhteistyötä Barentsin alueella tarvitaan, koska alueella olisi tilaa useammallekin kriisikeskukselle varsinkin, kun toimintaa aiotaan laajentaa myös lasten palveluihin ja etsivään sosiaalityöhön sekä lapsiprostituutioon.

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun