Hyppää sisältöön
Media

Palveluseteli käyttöön kotipalvelussa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.12.2003 12.15
Tiedote -

Palveluseteli on uusi tapa järjestää sosiaalihuollon palveluja muiden jo käytössä olevien tapojen rinnalla. Kunta antaa asiakkaalle palvelusetelin, joka on voimassa tietyn ajanjakson. Palveluntuottaja laskuttaa kuntaa setelin arvosta.

Palvelusetelin arvo määräytyy kotitalouden tulojen ja taloudessa asuvien henkilöiden määrän mukaan. Palvelusetelin arvo vaihtelee jatkuvasti ja säännöllisesti annettavassa kotipalvelussa viidestä 20 euroon tuntia kohti. Palveluseteli on asiakkaalle verovapaa. Asiakkaalla on myös oikeus kieltäytyä tarjotusta setelistä. Asiakkaalla ei ole oikeutta vaatia palveluja järjestettäväksi palvelusetelillä.

Hallitus esitti palvelusetelin käyttöön liittyvien lakimuutosten vahvistamista tiistaina 30. joulukuuta. Tasavallan presidentti vahvistanee sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta annetun lain muutokset, sosiaalihuoltolain muutokset sekä sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista annetun lain muutokset tiistaina 30. joulukuuta. Palveluseteliä koskevat lakimuutokset tulevat voimaan 1.1.2004. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa tammikuussa kunnille ohjeet palvelusetelin käyttöön ottamisesta kotipalvelussa.

Lisätietoja antavat: neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius, ylitarkastaja Anne Raassina ja hallitussihteeri Anne-Marie Brisson, vaihde (09) 16001.

Sivun alkuun